Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus42318.11.20193

12049-2019 (01 01 00)

Viiden palveluohjaajan viran perustaminen vanhuspalveluiden palveluohjaukseen

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialan vanhuspalveluiden palveluohjaukseen perustetaan viisi uutta palveluohjaajan virkaa

Kh § 423

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 21.10.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle vanhuspalveluiden palveluohjaukseen perustetaan viisi uutta palveluohjaajan virkaa.  

Virkojen perustamista on perusteltu palvelutarpeen arvioinnin keskittämisellä.

Tavoitteena on saada palvelutarpeen arviointi yhdenmukaiseksi, tasalaatuiseksi ja asiakaslähtöiseksi. Palveluohjauksen neuvonnalla, ohjauksella ja toimintakykyarvioinnilla mahdollistetaan asiakkaille heille sopivimmat palvelut.

Kaupungin kotihoidon asiakkaiden palvelutarvetta ovat aikaisemmin arvioineet kotihoidon sairaanhoitajat, palveluesimiehet ja kotiinkuntoutumistoiminta. Arvioijia kotihoidon palvelutarpeelle on ollut noin 100 henkilöä.

Laadukkaalla palveluohjauksella pystytään puuttumaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ongelmiin, ennaltaehkäisemään mahdollisten ongelmien kehittymistä, turvaamaan ikäihmisten palveluiden kokonaisuus ja hillitsemään kustannuksia.

Turussa keskitetty palvelutarpeen arviointi on käynnistynyt palveluiden neuvonnan ja ohjauksen kehittämisellä luomalla Palvelutori – konsepti ja aloittamalla palvelutarpeen arviointiyksikön rakentaminen.

Toiminta on vakiintunut vuodesta 2018. Keskitetyssä palvelutarpeen arviointiyksikössä työskentelee tällä hetkellä yhdeksän palveluohjaajaa

Kotihoidon lähipalvelualueista on 14 siirtynyt keskitettyyn palvelutarpeen arviointiin. Toiminnan ulkopuolella on vielä 8 lähipalvelualuetta. Jotta koko kaupunki saadaan palvelutarpeen arvioinnin piiriin, tulee Palveluohjaukseen perustaa toimialajohtajan esittämät viisi uutta palvelunohjaajan virkaa.

Virkojen perustaminen sisältyy toimialan hyväksyttyyn henkilöstösuunnitelmaan vuodelle 2019 ja niistä on tehty kustannushyötyanalyysi. Palvelutarpeen arvioinnin keskittäminen sisältyy myös hyvinvointitoimialan sopeuttamisohjelman toimenpiteisiin.

Tarvittavat palkkarahat on varattu toimialan talousarvioon. Mikäli virat perustetaan esityksen mukaisesti, niiden kustannusvaikutus kuluvana vuonna on vuositasolla n. 220.000 €.

Palveluohjaajan virkojen tarvetta on kuvattu tarkemmin toimialan esityksessä.

Uusien virkojen toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Strategisella HR:llä ei ole myöskään huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen virkojen palvelussuhteen ehtojen suhteen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.12.2019 lukien viisi palveluohjaajan virkaa (KVTES/04SOS030, vl 1), joiden kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus ja joiden tehtäväkohtainen palkka on 2.657,18 €/kk ja,

että perustettavat virat voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.                     

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 423
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta