Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen HR 
Loppupvm 31.8.2020, Henkilöstöjohtaja/sarja A21826.09.2019 

10894-2019 (01 02 00)

Hallintoylihoitajan viran (vakanssi 250001) tehtäväkohtaisen palkan tarkistus

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 24.9.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hallintoylihoitajan viran vakanssinumero 250001tehtäväkohtaista palkkaa korotettaisiin 1.11.2019. Viran tämän hetkinen tehtäväkohtainen palkka on 4536,79 €/kk ja uudeksi tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 4988,42 €/kk.

Hallintoylihoitajan viran hoitajalla maksussa olevaa tehtäväkohtaista palkkaa korotettiin n. 10 %:lla 1.4.2013 lukien 22.3.2013 § 31. Määräaikaisen korotuksen perusteena oli se, että hallintoylihoitaja vastaa hyvinvointitoimialan yksiköstä tilat ja turvallisuus sekä toimialan logistiikkatoimintojen kehittämisestä ja ohjauksesta sekä turvallisuuspäällikön tehtävistä. Korotettua tehtäväkohtaista palkkaa päätettiin maksettavan niin kauan, kun hallintoylihoitaja hoitaa em. tehtäviä.

Hyvinvointitoimialalta tulleen selvityksen mukaan hallintoylihoitajan tehtävien muuttuminen aiempaa vaativammiksi on pysyvää. Hallintoylihoitaja hoitaa aiempien työtehtäviensä lisäksi tällä hetkellä mm. toimialan riskienhallinnan koordinoinnista ja ohjauksesta, toimialan laadunhallinta ja- järjestelmän käyttöönottoon liittyvistä tehtävistä sekä SHQS laatujärjestelmän käyttöönotosta.

Virkaan liittyvät keskeiset tehtäväkokonaisuudet ovat tällä hetkellä:

·         laadunhallinta, joka sisältää yhteistyötä toimialan sisällä palvelualueiden, hankintojen ja ostopalvelujen sekä teknisen huollon kanssa (mm. lääkintälaitteet ym.), konsernitason työryhmät

·         tila-asioiden koordinointi (mm. tilaratkaisujen kehittämistyöhön liittyvät tehtävät, tilaturvallisuus)

·         tutkittuun tietoon perustuvan osaamisen kehittäminen ja tähän liittyvä sidosryhmäyhteistyö (osaamisen varmentamisen kehittäminen, urapolkujen kehittäminen

·         sidosryhmäyhteistyössä, toimintamallien kehittäminen yhteistyössä koulutusorganisaatioiden kanssa

·         vastuualueen esimiestehtävät ja budjettivastuu

Hallintoylihoitajan virka on nyt avoimena ja tehtäväkohtainen palkka tulisi toimialan näkemyksen mukaan määritellä oikealle tasolle ennen kuin virka laitetaan julkisesti haettavaksi.

Hallintoylihoitaja viran tehtävien voitaneen katsoa muuttuneen pysyvästi aiempaa vaativammiksi, joten perusteet toimialan esittämälle tehtäväkohtaisen palkan tarkistukselle ovat olemassa. Koska hallintoylihoitajan viran hoitajalle on jo aiemmin yli kuuden vuoden ajan maksettu nyt viran uudeksi tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitettyä palkkaa ei palkkamuutoksella ole suoria kustannusvaikutuksia.

Hallintosäännön 80 §:n mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että hallintoylihoitajan viran (vakanssi 250001) tehtäväkohtainen palkka on 1.11.2019 lukien 4.988,42 €/kk.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvHyvinvointitoimiala
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX