Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35016.09.20194

10416-2019 (01 01 00)

Suunnitteluinsinöörin viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Tiivistelmä: -

Kh § 350

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja henkilöstölakimies Elise Hemmilä 5.9.2019:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan 1.10.2019 lukien suunnitteluinsinöörin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.616,74 euroa kuukaudessa (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva insinöörin tutkinto ja hyvä kokemus infrasuunnittelusta. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä. Viran perustamisen yhteydessä voitaisiin lakkauttaa avoimeksi jäänyt suunnitteluinsinöörin työsopimussuhteinen toimi (vak. nro 607070).

Suunnitteluinsinöörin viran perustamista perustellaan sillä, että tehtävässä tullaan käyttämään julkista valtaa yksikön päällikön varahenkilön roolissa. Suunnitteluinsinööri vastaa itsenäisesti infrahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen mukaisten kaupunkirakentamisen palvelualueen tehtäviin kuuluvien asiakirjojen valmistelusta. Suunnitteluinsinööri vastaa edellä mainittujen selvitysten ja suunnitelmien konsulttityönä tehtävän laadinnan tilaajana toimimisesta sekä konsulttityön ohjaamisesta. Suunnitteluinsinööri osallistuu katu- ja kadunrakennussuunnitteluun edellä mainittujen tehtävien salliessa.

Perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtainen palkka on sama kuin lakkautettavan toimen, eli 3.616,74 euroa kuukaudessa. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Kaupunkiympäristötoimiala on esittänyt, että suunnitteluinsinöörin viran kelpoisuusehdoksi vahvistetaan tehtävään soveltuva insinöörin tutkinto ja hyvä kokemus infrasuunnittelusta. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla ja toimialan tulee huomioida tehtäväjärjestelyissään kaupunkitasoiset tavoitteet henkilötyövuosien ja henkilöstökulujen kehityksen suhteen. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Toimialan selvityksen mukaan viran perustaminen ja sen täyttäminen 1.8.2019 tapahtuneen eläköitymisen myötä on huomioitu toimialan HTV -luvussa ja talousarviossa vuosina 2019 ja 2020.

Liite 1Esitys suunnitteluinsinöörin viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 350
Liite 1:Esitys suunnitteluinsinöörin viran perustamisesta