Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35116.09.20195

9578-2019 (01 01 00)

Sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialalle perhe- ja sosiaalipalveluiden Tukipalvelut -yksikköön

Tiivistelmä: -

Kh § 351

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, vs. palvelussuhdepäällikkö Hanna Haukkasalo 26.8.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle Tukipalvelut –yksikköön perustetaan sosiaaliohjaajan virka 1.10.2019 lukien. Tehtävää on hoidettu tilapäisellä sosiaaliohjaajan viralla (vak.nro 923022) 2.4.2018 alkaen. Toimialan mukaan sosiaaliohjaajan tarve on pysyvä ja siksi esitetään viran perustamista.

Sosiaaliohjaaja vastaa puitesopimukseen perustuvien ja suorahankintana ostettavien sijaishuoltopaikkojen hankinnasta sijoituksen tarpeessa olevalle lapselle. Sosiaaliohjaaja osallistuu ympärivuorokautisten sijaishuoltopaikkojen valvontaan sosiaalityöntekijän työparina ja antaa tarkastuksiin liittyvän lausunnon. Lausuntojen antaminen edellyttää virkasuhdetta.

Vakanssin perustaminen sisältyy vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan ja hyvinvointitoimialan kustannushyötyanalyysiin (kohta PESO 31). Kustannusvaikutukset on huomioitu yksiköiden budjetissa. Tilapäinen vakanssi 923022 lakkautetaan sen vapauduttua, viimeistään 1.1.2020.  

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi ehdotetun viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Strateginen HR toteaa, että viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2019 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Esitettyjen muutosten toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että                                  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 351
Liite 1:Esitys viran perustamisesta