Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Loppupvm 31.8.2020, Apulaiskaupunginjohtaja203.09.2019 

7815-2019 (02 05 01)

Vuokratuen myöntäminen Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiölle Logomon luovan talouden keskuksessa olevia taiteilijatiloja varten

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on 1.1.2013 lukien solminut Logomo Oy:n kanssa vuokrasopimuksen tarkoituksenaan Turun kaupungin yhteistyökumppanina tarjota ammattitaiteilijoille kohtuuhintaisia työtiloja. Säätiö toteuttaa yhteistyössä Logomo Oy:n operatiivisen johdon kanssa ammattitaiteilijoiden vuokralaisvalinnan ja hallinnoi yksittäisten taiteilijoiden vuokrasopimukset.  Vuonna 2015 toimintaa laajennettiin Logomon Konttori-osaan ja taiteilijatoimintaan tarkoitetut tilat on nyt vuokrattu kokonaisuudessaan taiteilijoiden käyttöön.

Logomon tiloissa toimivan taiteilijakunnan maksukyvyn mukainen vuokrataso on huomattavasti alempi kuin Logomo Oy:n säätiöltä perimä käypä vuokra. Säätiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, mutta sillä ei ole myöskään mahdollisuuksia rahoittaa taiteilijoiden työskentelyä Logomon tiloissa ilman kaupungin säätiölle myöntämää vuokratukea. Vuokrasopimuksen mukaan säätiöllä on mahdollisuus irtisanoa vuokrasopimus, mikäli se ei saa Turun kaupungin avustusta kohteeseen tai kaupungin avustuksen määrä ei mahdollista taiteilijoilta perittävän vuokran pitämistä kohtuullisella tasolla.

Kaupunginhallitus on 21.5.2013 § 251 päättänyt periaateratkaisunaan varautumisen taiteilijoiden työtilojen viimeisen vaiheen toteuttamiseen ja siten muodostuneen työtilakokonaisuuden pysyttämiseen Logomon luovan talouden kulttuurikeskuksessa.

Vuoden 2019 talousarviossa on varattu 93.000 euron määräraha mm. kyseisten taiteilijatilojen vuokratukeen kustannuspaikalle 11006 tilastollinen tilaus 10009 Kulttuuri&luova talous (taiteil.)/Kj. Kyseisen tilin käyttö-oikeus on delegoitu edelleen apulaiskaupunginjohtajalle.

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on anonut liitteen 1 mukaisesti Turun kaupungilta ko. työtilojen tukemiseksi 96.000 euron määrärahan/vuokratuen vuodelle 2019.

Liite 1            Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön avustusanomus 14.6.2019

 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

PäätösPäätin myöntää Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiölle 93.000 euroa vuodelle 2019 Logomon luovan talouden kulttuurikeskuksen ammattitaiteilijoiden työtilojen kohtuuhintaisten vuokrien tukemiseksi kustannuspaikalta 11006 tilastollinen tilaus 10009 Kultuuri&luova talous (taiteil.)/Kj.

 

Jarkko Virtanen

apulaiskaupunginjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSuomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus