Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33102.09.2019

10325-2019 (00 01 02, 11 02 08)

Kaupunginhallituksen jäsen Jaakko Lindforsin selvityspyyntö liittyen kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmiin

Tiivistelmä: -

Kh § 331

Kaupunginhallituksen jäsen Jaakko Lindfors 2.9.2019:

Sisäilmaongelmien määrä Turun kiinteistöissä on ollut kasvussa 2000-luvulla. Turun kiinteistöjen käyttäjiltä saadaan n. 200 sisäilmailmoitusta vuodessa. Näistä noin kolmannes tulee sivistystoimialan käyttämistä yksiköistä.

Tällä hetkellä epäilyjä sisäilmaongelmista tutkitaan mm. Turun Lyseon koulussa, Juhana Herttuan koulutalossa, Vähä-Heikkilän koululla, Luolavuoren koulutalolla sekä Sepänkatu 2:ssa.

  1. Millä toimenpiteillä Turun kaupunki aikoo varmistaa, että edellä mainittujen yksikköjen sisäilma on terveellistä?
  2. Millä toimenpiteillä Turun kaupunki aikoo parantaa edellä mainittujen yksikköjen sisäilmaa?
  3. Millä keinoin Turun kaupunki aikoo itsenäisesti varmistaa, että kaupungin muiden yksikköjen sisäilma on turvallinen ja terveellinen?
  4. Millä keinoin Turun kaupunki aikoo aktiivisesti auttaa ja tukea henkilöstöään tai muita kaupungin tilojen käyttäjiä löytämään ratkaisuja, jos tulee ilmi, että henkilöt eivät pysty sisäilmaongelmien takia esim. työskentelemään tai opiskelemaan kyseisissä tiloissa?
  5. Miten Turun kaupunki aikoo parantaa sisäilmaepäilyjen viestintää kuntalaisille kaikissa edellä mainituissa yksiköissä - ja mahdollisissa muissa sisäilmaepäilyissä?
  6. Miten Turun kaupunki aikoo kehittää sisäilmatyöryhmänsä toimintaa, jotta työryhmä osallistaisi kuntalaisia ja tilojen käyttäjiä ja käyttäjiä edustavia henkilöitä nykyistä laajemmin?

PäätösKaupunginhallitus päätti lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

Jakelu

valpTilapalvelukeskus