Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33002.09.2019

10324-2019 (00 01 02, 11.00, 11 03 01)

Kaupunginhallituksen jäsen Pirjo Rinteen aloite periaatepäätöksen tekemisestä liittyen tapahtumien aiheuttamaan meluun

Tiivistelmä: -

Kh § 330

Kaupunginhallituksen jäsen Pirjo Rinne 2.9.2019:

Turun kaupungin keskusta-alueella on pidetty kesällä 2019 useita suuria musiikkitapahtumia. Ensimmäisen kerran Turun tuomiokirkon ympäristö on ollut tapahtumapaikkana. Kaupunkilaisilta on tullut runsaasti palautetta meluhaitasta. Melu ei ole ollut vain kuulohaittaa, vaan myös tärinää ja helinää lähellä olevissa taloissa. Kaikissa tapahtumissa melu on jatkunut pitkälle yöhön.

Turun kaupungillahan ei ole enää järjestyssääntöä, kuten kaikissa taloyhtiöissä on. Useimpien taloyhtiöiden säännöissä edellytetään hiljaisuutta n. klo 23 lähtien. Tämä ristiriita on huomattu Suomen suurimmissa kaupungeissa, joissa ei sallita melun tuottamista klo 23 jälkeen.

Ehdotan, että Turun kaupunki tekee periaatepäätöksen tapahtumajärjestämisestä siten, että melun tuottaminen klo 23 jälkeen on kielletty. Tämä säädös siis koskee jo kohtaa, missä Turku tekee tapahtumajärjestäjän kanssa maanvuokrasopimuksen. Tällöin järjestäjä voi suunnitella tapahtuman alusta asti oikein. Nyt meluilmoitus tulee niin myöhään, että tapahtuma on jo loppuun suunniteltu.

PäätösKaupunginhallitus päätti lähettää aloitteen valmisteltavaksi.

Jakelu

valpKonsernihallinto, vetovoimatoiminnot