Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Loppupvm 18.11.2019, Hankinta- ja logistiikkajohtaja6829.08.2019 

1797-2019 (02 08 00)

Seudulliset kirjastokuljetukset ajalle 1.10.2019 - 30.9.2022

 

Hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt tarjouksia Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski TL:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Taivassalon, Uusikaupungin, Vehmaan ja Turun kaupungille/kunnalle hankittavista seudullista kirjastokuljetuksista ajalle 1.10.2019 (tavoite) – 30.9.2022, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään yhdellä ( 1) vuodella, ajalle 1.10.2022–30.9.2023 (optio).

 

Kilpailutuksen perusteella valitaan yksi (1) palveluntuottaja.

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, josta on julkaistu hankintailmoitus Hilma-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouspyyntö on ollut saatavilla Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

 

Annettuun määräaikaan, 24.6.2019 klo 11.00, mennessä saatiin yksi (1) tarjous, seuraavalta tarjoajalta: Enset Oy:ltä.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten vertailu.

 

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen:

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoajan todettiin täyttävän tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjous tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Tarjouksen todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten vertailu ja valinta

Hankinnasta saatiin vain yksi tarjous, joten tarjousten vertailua ei voitu suorittaa.

 

Ehdotus        Ehdotan, että Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski TL:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Taivassalon, Uusikaupungin, Vehmaan ja Turun kaupungille/kunnalle hankittavista seudullista kirjastokuljetuksista sopimus solmitaan ajalle 1.10.2019 – 30.9.2022 Enset Oy:n kanssa tarjouksessa annetuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintapäällikkö, hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski TL:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Taivassalon, Uusikaupungin, Vehmaan ja Turun kaupungille/kunnalle hankittavista seudullista kirjastokuljetuksista sopimus solmitaan ajalle 1.10.2019 – 30.9.2022 Enset Oy:n kanssa tarjouksessa annetuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Tilaajaa sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään sopimuskauden aikana.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö, hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilönä   

   

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen puh. 044 907 5896.   

 

Jakelu

aoEnset Oy
tiedKaupunginhallitus