Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen HR 
Henkilöstöjohtaja/sarja A17424.06.2019 

8114-2019 (01 02 01)

Päätös liikkeenluovutuksella Turun kaupungille siirtyneelle kotihoidon henkilökunnalle maksettavasta hälytysrahasta potilasturvallisuutta uhkaavissa tilanteissa

Vs. Palvelussuhdepäällikkö Hanna Haukkasalo 19.6.2019:

Hyvinvointitoimialalla noudatetaan 12.3.2012 solmittua paikallista virka- ja työehtosopimusta sosiaali- ja terveystoimen KVTES:n piiriin kuuluvalle henkilökunnalle potilasturvallisuutta uhkaavissa tilanteissa maksettavasta hälytysrahasta. Sopimuksella on sovittu maksettavan hälytysrahan määrästä KVTES:n II luvun 22 §:n määräyksistä poikkeavasti.

Koivulan alueen kotihoidon työntekijät ovat liikkeenluovutuksella siirtyneet Debora Oy:lta kaupungin palvelukseen 28.3.2019. Siirtyneisiin työntekijöihin sovelletaan 31.3.2020 asti yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen säännöksiä hälytysrahasta. Työsopimuslain 2 luvun 2 §:n mukaan työnantajan on kohdeltava työntekijöitä tasapuolisesti, jollei siitä poikkeaminen ole työntekijöiden tehtävät ja asema huomioon ottaen perusteltua.    Potilasturvallisuutta uhkaavissa tilanteissa maksettava hälytysrahan tulisi olla kaikille kotihoidon työntekijöille saman suuruinen.

Hallintosäännön 80 §:n mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että Debora Oy:lta liikkeenluovutuksella Turun kaupungille siirtyneelle kotihoidon henkilökunnalle maksettava hälytysraha potilasturvallisuutta uhkaavissa tilanteissa on alla luetellun mukainen ajalla 24.6.2019 -31.3.2020.

- Hälytysrahan suuruus on 31,20€, mikäli viranhaltija/työntekijä kutsutaan työnantajan toimesta työhön vapaa-aikanaan hänen poistuttuaan työpaikalta ilman, että hänet on määrätty olemaan varalla tai että hänelle on etukäteen ilmoitettu tällaisesta työstä ja työhön on saavuttava alle 12 tunnin kuluessa.

- Hälytysrahan suuruus on 52€, jos edelle kuvattu kutsu edellyttää välitöntä tai enintään yhden tunnin sisällä tapahtuvaa työhön saapumista.

- Hälytysrahan suuruus on 31,20€ myös tilanteissa, joissa vahvistettuun työvuoroluetteloon sijoitettu työvuoro työvuoroluetteloa muuttamalla siirretään toiseen ajankohtaan ja työvuoroluettelon muutoksesta ilmoitetaan enintään 12 tunnin kuluessa ennen siirretyn työvuoron alkua.

- Hälytysrahan suuruus on 52€ myös silloin kun henkilö jää oman työvuoroluettelon mukaisen työvuoronsa jälkeen tekemään toista täyttä ylimääräistä työvuoroa tai kun henkilön kanssa sovitaan, että henkilö tulee tekemään uuden ylimääräisen täyden työvuoron välittömästi ennen henkilön vahvistettuun työvuoroluetteloon sijoitettua työvuoroa ja tästä asiasta sovitaan enintään 12 tuntia ennen uuden työvuoron alkua.

- Kolmen kesäkuukauden aikana (1.6.-31.8) ja jouluaatosta loppiaiseen kestävän ajanjakson aikana sekä pääsiäisviikon ja sen jälkeisen viikon aikana on edellä 52€:n suuruiseksi määritellyn hälytysrahan suuruus 85 euroa

- Työvuoroluetteloihin tehdään aina tarvittavat muutokset. Palkanlaskentaan toimitetaan tarvittavat tiedot korotettuun hälytysrahaan oikeutetuista ja hälytysrahan suuruudesta.

- Hälytysrahan maksamisen edellytyksenä on, että ennen työntekijän/viranhaltijan kutsumista työhön vapaa-ajaltaan/ennen uuden työvuoron mahdollista alkamista on selvitetty mahdollisuudet palkata sijainen työntekijätarpeeseen.

- Tämän päätöksen mukaiseen hälytysrahaan sisältyy yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukainen hälytysraha.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvSarastia Oy
mtpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX