Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28420.06.201910

8524-2017 (014)

Eräiden kaupunginhallituksen asettamien neuvostojen toimikauden jatkaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 284

Vanhusneuvosto 12.6.2019:

Vanhusneuvosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että nykyinen vanhusneuvosto jatkaisi tehtävässään siihen asti kunnes uusi vanhusneuvosto aloittaa toimintansa. Esitystä perustellaan vanhuspalvelulain (11 §) vaatimuksella, että jokaisessa kunnassa on oltava vanhusneuvosto. Vanhusneuvosto kokee myös, että sen tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että niiden hoitaminen edellyttää neuvoston aktiivista toimintaa.

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 13.6.2019:

Vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto ovat kuntalain 5 § mukaisia lakisääteisiä vaikuttajaryhmiä, jotka kunnanhallituksen tulee asettaa ja huolehtia niiden toimintaedellytyksistä.

Hallintosäännön 3 § mukaan kaupunginhallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

Kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 valinnut kaupunginhallituksen toimikaudelle 2019-2021. Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimintasäännöissä kuvattu luottamushenkilöiden ja järjestöedustajien nimitysprosessi ja esityksen tekeminen kaupunginhallitukselle mahdollistaa uusien neuvostojen asettamisen syyskauden alussa.

Vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toiminnan jatkuvuuden varmistaminen toimikauden vaihtuessa on vanhusneuvoston esityksessä mainituin tavoin tehtävien luonteen vuoksi perusteltua, joten esitys olisi tarkoituksenmukaista hyväksyä.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto voivat kokoontua nykyisessä kokoonpanossa uusien neuvostojen asettamiseen asti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedTurun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry
tiedKonsernihallinto, asiakkuudet ja osallisuus
tiedTurun kaupungin vanhusneuvosto
tiedVammaisneuvosto