Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Työllisyyspalvelukeskus 
Loppupvm 31.5.2021, Työllisyyspalvelujohtaja/sarja 10804.06.2019 

5740-2019 (02 08 00)

Opetusrobottien hankinta Työllisyyspalvelukeskukseen Maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeelle

Työllisyyspalvelukeskus, hankepäällikkö Minja Vaherkylä 28.5.2019:

Hankintailmoitus EU:n kynnysarvon alittavana hankintana lähetettiin kolmelle (3) potentiaaliselle toimittajalle sähköpostitse 6.5.2019. Lisäkysymyksiä sai esittää, mutta vain kirjallisesti annetut täydennystiedot olivat hankintayksikköä sitovia.  

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteelle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle että tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa kiinteänä verottomana nettohintana €/yksikkö. Hinnan varaumia ei hyväksytty. Laskutus-, toimitus- yms. lisiä ei hyväksytty. Lisäksi hintaa tuli sisältyä käyttökuntoon asennus tilaajan ilmoittamassa osoitteessa, Osaamispisteen vähintään kahden (2) henkilön käyttökoulutus osoitteessa Käsityöläiskatu 10, Turku ja käyttöohjeet joko suomeksi tai englanniksi.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin vertailuperusteet ja niiden painotukset. Painotukset olivat: kokonaishintahinta (50%), fyysiset ja tekniset ominaisuudet (15%), ohjelmistot ja pedagogiset ratkaisut (30%) ja käyttöönotto ja käytöntuki (5%). Tarjouksista valittiin kokonaistaloudellisesti edullisin.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 17.5.2019 kello 15.00 mennessä Utelias Technologies Oy:lta ja Robotie- konsortiolta.

Laitetoimittaja Robomaa.com Oy ja ohjelmistotoimittaja Utelias Technologies Oy tarjosivat laitetta ja ohjelmistoa yhteishintaan 38.800,00 euroa.

Robotie-konsortio tarjosi laitetta ja ohjelmiston kehittämistyötä hintaan 64.620,00.

EhdotusEsitän, että Työllisyyspalvelukeskukseen Maahanmuuttajien osaamiskeskushankkeelle hankitaan kaksi (2) opetusrobottia ohjelmistolisensseineen laitetoimittaja Robomaa.com Oy:ltä ja ohjelmistotoimittaja Utelias Technologies Oy:ltä.

Perusteluna valinnalle on edullisempi kokonaishinta, käyttövalmis sovellus suomen kielen opiskeluun sekä valmis käyttöönotto- ja koulutuspaketti.

Työllisyyspalvelukeskus, työllisyyspalvelujohtaja Riitta Uitto 4.6.2019:

PäätösPäätän, että Työllisyyspalvelukeskukseen Maahanmuuttajien osaamiskeskus – hankkeelle hankitaan kaksi opetusrobottia ohjelmistolisensseineen Robomaa.com Oy:ltä ja Utelias Technologies Oy:ltä.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään sopimuskauden aikana.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Riitta Uitto

työllisyyspalvelujohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoRobomaa.com Oy
aoRobotie-konsortio
aoUtelias Technologies Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvXXXXX