Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25110.06.20197

5984-2019 (01 01 00)

Kaupunkiympäristötoimialan rakennusvalvonnan tarkastusinsinöörin viran (vak. nro 100005) muuttaminen lupainsinöörin viraksi sekä viran kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 251

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 20.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimiala on esittänyt, että luvat ja valvonta -palvelualueen rakennusvalvonnassa avoinna oleva tarkastusinsinöörin virka (vak. nro 100005) muutetaan lupainsinöörin viraksi ja että viran kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakennusten suunnittelu- tai tarkastustehtävistä.

Kaupunkiympäristötoimialan esityksen mukaan tarkastusinsinöörin viran täyttämiselle ei ole tällä hetkellä tarvetta. Sen sijaan rakennusvalvonnan lupavalmistelussa on ollut jo pidemmän aikaa vajausta henkilöresursseissa. Tästä syystä rakennusvalvonnassa on tarve muuttaa tarkastusinsinöörin virka lupainsinööriksi. Samassa yhteydessä on syytä muuttaa po. viran tehtäviä ja tämän myötä myös tehtäväkohtaista palkkaa.

Esityksen mukaan rakennusvalvonnassa työskentelee 4 lupa-arkkitehtiä, joiden tehtävänä on rakennusvalvonnasta haettavien lupahakemusten valmistelu ja lupapäätösten tekeminen sekä rakennusvalvonnan asiakkaiden neuvonta ja ohjaus. Lisäksi yhden avoinna olevan lupa-arkkitehdin viran täyttäminen on vireillä. Lupainsinööri tulee tekemään lupa-arkkitehtien kanssa samoja tehtäviä. Rakennusvalvonnassa on kuitenkin huomattu, että lupavalmistelussa on syytä olla rakennusarkkitehtien ja arkkitehtien lisäksi myös insinöörin koulutuksen saanut lupavalmistelija ja tästä syystä virkaa ei esitetä muutettavaksi lupa-arkkitehdin viraksi. Viran kelpoisuusvaatimus esitetään muutettavaksi muotoon tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakennusten suunnittelu- tai tarkastustehtävistä. Aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tutkinto on esimerkiksi opistotason rakennusinsinöörin tutkinto.

Tarkastusinsinöörin viran muuttaminen lupainsinööriksi ja täyttäminen on hyväksytty kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmassa. Muutettavan viran tehtävän vaativuus on käsitelty kaupungin TVA-ryhmässä 6.5.2019.TVA-ryhmä päätti yksimielisesti puoltaa lupainsinöörin tehtävien vaativuuden arviointia samalle tasolle kuin lupa-arkkitehdin tehtävät ovat. Henkilöstöjohtaja on 21.5.2019 § 148 tehnyt viran tehtäväkohtaisesta palkasta erillisen päätöksen työn vaativuuden arvioinnin pohjalta.

Liite 1Esitys viran muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 251
Liite 1:Esitys viran muuttamisesta