Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25010.06.20196

5989-2019 (01 01 00)

Lupa-arkkitehdin viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan lupa-arkkitehdin virka 1.7.2019 lukien

Kh § 250

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 14.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan 1.7.2019 lukien lupa-arkkitehdin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.915,56 euroa kuukaudessa (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan arkkitehdin tutkinto sekä riittävä kokemus rakennusten suunnittelu- tai tarkastustehtävistä. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan rakennusvalvonnassa työskentelee 4 lupa-arkkitehtia, joiden pääasiallisena tehtävänä on rakennusvalvonnan lupahakemusten valmistelu ja lupapäätösten tekeminen. Rakennusvalvonnan yksi lupa-arkkitehti on eläköitymässä 1.1.2020 alkaen. Hiljaisen tiedon siirron kannalta on tarkoituksenmukaista, että eläköityvän henkilön kanssa samaan aikaan työskentelee uusi lupa-arkkitehti, jotta asiakkaiden palveleminen häiriintyisi mahdollisimman vähän. Lupa-arkkitehdin eläköitymisen yhteydessä kyseinen virka on tarkoitus jättää toistaiseksi täyttämättä.

Toimiala perustelee viran perustamista myös sillä, että rakennusvalvonnassa on tällä hetkellä suuri vajaus henkilöresursseissa. Tästä syystä asiakkaita ei ole pystytty palvelemaan toivotulla ja tavoitteenmukaisella tavalla. Uuden lupa-arkkitehdin viran perustaminen helpottaisi myös tätä akuuttia resurssipulaa. 

Lupa-arkkitehdin viran perustaminen ei sisälly kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan. Esityksen mukaan kustannusvaikutus kuluvana vuonna on n. 30.000 € ja vuositasolla n. 63.000 €. Strateginen HR toteaa, että vakanssien perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisällyttää kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.915,56 €/kk. Rakennusvalvonnan lupa-arkkitehtien virkojen tehtäväkohtainen palkka on 3.915,56 €. Uuden viran tehtävän vaativuus on käsitelty kaupungin teknisten sopimuksen TVA-ryhmässä 6.5.2019. TVA-ryhmä päätti yksimielisesti puoltaa perustettavan lupa-arkkitehdin viran tehtävien vaativuuden arviointia muiden lupa-arkkitehtien tehtävien vaativuuden kanssa samalle tasolle. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi arkkitehdin tutkinto sekä riittävä kokemus rakennusten suunnittelu- tai tarkastustehtävistä. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys lupapäällikön viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 250
Liite 1:Esitys lupapäällikön viran perustamisesta