Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja9727.05.2019 

2181-2019 (00 00 01, 02 05 05)

Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeiden ostaminen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä ja Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeiden myyminen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille

Kaupunginlakimies Pauliina Ahlas 24.5.2019:

Lännen Tekstiilihuolto Oy on jakautunut 1.4.2019 tapahtuneella osittaisjakautumisella Lännen Tekstiilihuolto Oy:ksi ja Puro Tekstiilihuolto Oy:ksi. Lännen Tekstiilihuolto Oy jatkaa toimintaansa markkinoilla toimivana yhtiönä, ja Puro Tekstiilihuolto Oy toimii osakkaidensa sidosyksikköyhtiönä.

Turun kaupungilla ei ole lainkaan sidosyksikköasemaan perustuvia ostoja Puro Tekstiilihuolto Oy:ltä. Näin ollen Turun kaupungin omistusta yhtiössä ei ole pidetty perusteltuna. Kaupunginhallitus on 11.3.2019 § 116 päättänyt konsernijaoston esityksen mukaisesti, että kaupunki myy Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille kaupungin omistamat Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet substanssiarvostaan. Myynti tapahtuu osittain osakevaihtona siten, että kaupunki saa vastikkeeksi sairaanhoitopiirin omistamat Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet substanssiarvostaan, ja kauppahintojen erotus suoritetaan kaupungille rahana. Kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan hyväksymään järjestelyyn liittyvät kauppakirjat ja Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakassopimuksen sekä tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

Lännen Tekstiilihuolto Oy on teettänyt Arol Financella laskelman yhtiöiden osakkeiden substanssiarvosta jakautumisen jälkeen. Substanssiarvot on laskettu perustuen Lännen Tekstiilihuolto Oy:n 31.03.2019 tehdyn välitilinpäätöksen tietoihin sekä diffuusiolaskelmaan, jonka perusteella on simuloitu Lännen Tekstiilihuolto Oy:n ja Puro Tekstiilihuolto Oy:n tasetta diffuusion jälkeen. Suoritettu laskenta perustuu puhtaasti tasearvoihin, jotka yhtiön johdon mukaan vastaavat omaisuuden käypiä arvoja. Yhtiöiden avaavat taseet ovat laskelman mukaiset.

•       Lännen Tekstiilihuollon post-diffuusio substanssiarvo on 2.222.893€

•       Puro Tekstiilihuollon post-diffuusio substanssiarvo on 1.231.431€

Turun kaupungin omistuksessa 634 kpl Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita, joiden substanssiarvo on yhteensä 620.609,92 euroa (978,88 euroa per osake).

Sairaanhoitopiriin omistuksessa on 320 kpl Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita, joiden substanssiarvo on yhteensä 565.443,20 euroa (1.767,01 euroa per osake).

Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeiden hinnan ja Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeiden hintojen välinen erotus on 55.166,72 euroa, minkä sairaanhoitopiiri suorittaa kaupungille rahana.

Osakevaihto tehdään liitteenä olevan osakkeiden vaihto- ja kauppakirjan ehtojen mukaisesti.

Liite 1  Osakkeiden vaihto- ja kauppakirja

Kaupunginhallituksen päätöksessä kaupunginjohtaja valtuutetaan hyväksymään Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakassopimus. Koska kaupunki ei tässä kuvattujen osakekauppojen jälkeen olemaan yhtiön osakas, ei osakassopimuksen hyväksymiselle ole tarvetta.

Kaupunginjohtaja Minna Arve 27.5.2019:

PäätösPäätin, että

-       kaupunki myy 634 kpl Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille yhteensä 620.609,92 euron kauppahinnasta (kauppahinta 978,88 euroa per osake);

-       kaupunki ostaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä 320 kpl Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita yhteensä 565.443,20 euron kauppahinnasta (kauppahinta 1.767,01 euroa per osake);

-       Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tulee suorittaa kauppahintojen erotus 55.166,72 euroa kaupungille rahana;

-       osakevaihto ja -kauppa toteutetaan liitteenä olevan osakkeiden vaihto- ja kauppakirjan ehtojen mukaisesti; ja että

-       Turun kaupungin ei ole tarpeen hyväksyä Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakassopimusta, koska kaupunki ei jää suoritettujen osakekauppojen jälkeen yhtiön osakkaaksi.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja



Jakelu

tiedLännen Tekstiilihuolto Oy
tiedPuro Tekstiilihuolto Oy
tiedVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tpvAhlas Pauliina
tiedLindström Fredrik


Liitteet:

Konha § 97
Liite 1:Osakkeiden vaihto- ja kauppakirja