Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22527.05.201910

10831-2018 (02 05 01)

Ry Taimi II r.y:n oikaisuvaatimus avustusta koskevaan päätökseen

Tiivistelmä: -

Kh § 225

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 20.5.2019:

Ry Taimi II r.y on määräajassa tehnyt oikaisuvaatimuksen kaupunginjohtajan 21.12.2018 § 226 tekemään päätökseen yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen myönnettävistä avustuksista, jossa Ry Taimi II ry:n 5 500 euron suuruinen hakemus huoneiston kunnostamiseksi käyttökelpoiseksi vuokratilaksi on hylätty. Hakemuksessaan yhdistys on todennut, että vuokrattava tila on remontoitu ja valmis 8.10.2018. Esitetty kokonaiskustannus on ollut 5 590,69 euroa.

Hakemus on ennen päätöksentekoa käsitelty avustustoimikunnan kokouksessa 3.12.2018 § 36. Avustustoimikunta on todennut esitetyn määrärahajaon vastaavan avustuksia koskevaa voimassa olevaa ohjeistusta. Pöytäkirjaliitteen mukaan Ry Taimi II r.y:lle ei ole myönnetty avustusta, koska kyse on ulkopuolisille vuokrattavasta tilasta.

Ry. Taimi II r.y. pyytää käsittelemään hakemuksen uudelleen yhdistyksen toiminnan; ehkäisevän päihdetyön edistämisen ja ikäihmisten syrjäytymisen ehkäisemisen kannalta. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa todetaan yhdistyksen olevan yleishyödyllinen ja liikevoittoa tuottamaton ja että vuokraamalla saadut tulot menevät täysipainoisesti yhdistyksen tilojen ylläpitämiseksi eivätkä tällä hetkellä riitä toiminnan toteuttamiseksi.

Kaupungin avustuksia koskevan yleisen ohjeen mukaan kaupunki jakaa yhteisöjen sääntömääräiseen toimintaan tarkemmin erittelemättömiä yleisavustuksia sekä tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia kuten yhdistysten omistamien kiinteistöjen ja huoneistojen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen.

Kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista myönnettävät avustukset perustuvat kaupunginhallituksen hyväksymiin avustusperiaatteisiin ja niitä täydentävään avustustoimikunnan ja päätöksentekijän harkintaan.

Hallintosäännön 40 § 7) kohdan mukaan kaupunginjohtajan toimivaltaan kuuluu 7) myöntää avustuksia kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista. Hallinnonjärjestämispäätöksellä toimivaltaa on siirretty johtavalle kaupunginsihteerille, kun avustusta ei myönnetä yli 10.000 euroa.

Päätös ei ole lainvastainen eikä syntynyt väärässä järjestyksessä taikka toimivaltaa ylittäen. Ry. Taimi II r.y:n oikaisuvaatimuksessa ei ole esitetty muitakaan seikkoja, joiden vuoksi kaupunginjohtajan päätöstä, jolla hakemus on hylätty tulisi muuttaa, joten oikaisuvaatimus tulee perusteettomana hylätä.

Oheismateriaali 1Oikaisuvaatimus

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää edellä esitetyn perusteella hylätä Ry. Taimi II r.y:n oikaisuvaatimuksen kaupunginjohtajan päätökseen 21.12.2018 § 226.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoRy. Taimi II r.y.
tiedAvustustoimikunta
tiedKonsernihallinto