Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja9422.05.2019 

6553-2019 (01 01 00)

Asukaskoordinaattorin työsopimussuhteisen toimen perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Kaupunkirakentaminen, kunnossapitopäällikkö Mari Helin 21.5.2019:

Kaupungin yhtenä strategisena tavoitteena on asukaslähtöisyyden korostaminen. Kaupungin kattava aluetyö, virkamiespöydät ja alueforumit, ovat toimineet nyt muutamia vuosia. Lähtökohtaisesti jokaisen toimialan tulee osallistua aluetyön kehittämiseen osaltaan. Aluetyössä yksi yleisimmistä esille nousevista asioista on lähiympäristö, sen kehittäminen ja kunnossapito. Näin ollen lisäpainetta on syntynyt kaupunkirakentamisen kunnossapitoon.

Kunnossapidossa on vuodesta 2015 lähtien tehty asukaslähtöistä, palvelumuotoiluajatteluun perustuvaa työtä. Tämän lisäksi kunnossapidossa on perustyönä pitkään tehty talkoo- ja kummipuistotoimintaa.

Edellä mainittuihin sidosryhmien koordinointityöhön sekä talkootöiden ohjaamiseen tarvitaan lisäresursseja.

Teknisten sopimuksen vakanssien tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 20.5.2019 arvioinut perustettavan vakanssin vaativuuden ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.817,76 €. Vakanssin kelpoisuusehdoksi tulee vahvistaa tehtävään soveltuva tutkinto tai käytännössä hankittu kokemus työtehtävistä.

Toimialajohtaja Christina Hovi 21.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimiala esittää kaupunginjohtajalle,

-      että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan asukaskoordinaattorin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.817,76 €/kk (TS II) ja jonka kelpoisuusehdoksi vahvistetaan tehtävään soveltuva tutkinto tai käytännössä hankittu kokemus työtehtävistä ja

-      että perustettavan toimen saa täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 21.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisen kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikkö perustetaan 22.5.2019 lukien asukaskoordinaattorin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.817,76 €/kk (TS, PR II) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva tutkinto tai käytännössä hankittu kokemus työtehtävistä.

Toimiala on esittänyt perustettavan toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.817,76 €/kk, jonka toimiala on katsonut olevan linjassa kaupunkiympäristö-toimialalla olevien vastaavan vaativuuden tehtävissä. TS:n TVA-ryhmä on kokouksessaan 20.5.2019 käsitellyt perustettavan toimen tehtäväkuvauksen sekä tehtävän vaativuustekijät -lomakkeen ja arvioinut tehtävän vaativuustason. Arvioinnin perusteella asukaskoordinaattorin toimen tehtäväkohtaisen palkan tulisi olla 2.817,76 €/kk (TS/ PR II, 5 01 02 01 4).

Toimiala on esittänyt perustettavan toimen kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva tutkinto tai käytännössä hankittu kokemus työtehtävistä. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esitetyn kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Esityksen kustannusvaikutus kuluvana vuonna on n. 25.500 € ja vuositasolla n. 45.500 €. Strateginen HR toteaa, että vakanssin perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisällyttää kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon.

Perustettavaksi esitetyn toimen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin,

-       että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisen kaupunkiympäristön kunnossapito -yksikkö perustetaan 22.5.2019 lukien asukaskoordinaattorin toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.817,76 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva tutkinto tai käytännössä hankittu kokemus työtehtävistä ja

-       että kaupunkiympäristötoimiala saa luvan täyttää tällä päätöksellä asukaskoordinaattorin toimen.

 

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedHelin Mari
tiedHovi Christina
tiedKullanmäki Tarja
tiedSuonpää Kimmo
tiedValtonen Sinikka


Liitteet:

Konha § 94
Liite 1:Esitys toimen perustamisesta