Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen HR 
Loppupvm 31.8.2020, Henkilöstöjohtaja/sarja A15022.05.2019 

6590-2019 (01 00 01)

Paikallinen sopimus Turun ammatti-instituutin uuden TVA-järjestelmän käyttöönotosta

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 20.5.2019:

Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen osio A:n yleisen osan 6 §:n 3 momentin mukaan ammatillisen oppilaitoksen piiriin kuuluvan viranhaltijan tehtäväkohtaista palkkaa tai tehtäväkohtaista palkkaa palkka-asteikon puitteissa päätettäessä on otettava huomioon tehtävien vaativuus. Soveltamisohjeen mukaan tehtävien vaativuutta arvioitaessa otetaan huomioon työn edellyttämä osaaminen, työn vaikutukset ja vastuu sekä työn edellyttämät yhteistyötaidot ja työolosuhteet, jollei toimivaltainen viranomainen päätä käyttää arvioinnissa ennalta määriteltyjä muita objektiivisia vaativuustekijöitä. Vaativuustekijöiden pohjalta tehdään arviointijärjestelmä, jonka toimivuutta arvioidaan säännöllisesti. Ennen uuden arviointijärjestelmän käyttöönottoa tai arviointijärjestelmää muutettaessa asiasta neuvotellaan niiden luottamusmiesten kanssa, joiden edustamiin viranhaltijoihin arviointijärjestelmää tullaan soveltamaan.

Turun ammatti-instituutin OVTES:n piiriin kuuluvan henkilöstön TVA-järjestelmää on uudistettu asiaa valmistelleessa työryhmässä ja samassa yhteydessä on päivitetty tehtäväkuvauslomakkeet sekä tehtävän vaativuustekijät -lomake. Työryhmä on valmistellut lisäksi Tehtäväkuvauksen (OVTES) laatimista ja tallentamista koskevat ohjeet sekä vaativuuden arvioinnin tasokuvauksen. Uusi arviointijärjestelmä perustuu kokonaisarviointiin ja viranhaltijoiden tehtäväkohtainen palkka määritellään kokonaisarvioinnin perusteella. Uusi arviointijärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön uuden lukuvuoden alkaessa 1.8.2019 lukien. Arviointijärjestelmän muuttamisesta on neuvoteltu Juko ry:n pääluottamusmiehen ja päätoimisen luottamusmiehen kanssa ja Turun ammatti-instituutin uuden TVA-järjestelmän käyttöönotosta on tehty paikallinen sopimus (liite 1).

Uutta TVA-järjestelmää käyttöönotettaessa on tarkoituksenmukaista seurata järjestelmän toimivuutta mm. tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi. Järjestelmän toimivuutta tulisi seurata sivistystoimialan OVTES-kehittämistyöryhmässä.

Asiasta päättäminen kuuluu henkilöstöjohtajan toimivaltaan.

Liite 1Paikallinen sopimus Ammatti-instituutin uuden TVA-järjestelmän käyttöönotosta liitteineen

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että liitteenä 1 oleva paikallinen sopimus Ammatti-instituutin uuden TVA-järjestelmän käyttöönotosta liitteineen hyväksytään noudatettavaksi Turun kaupungissa 1.8.2019 lukien.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvSivistystoimiala
tiedDahlström Kalervo
tiedImmonen Hannu
tiedJimenez Eevi
tiedLehtinen Päivi
tiedLindström Juha
tiedPalmroth Riitta
tiedTörrönen Tomi
tiedValtonen Sinikka


Liitteet:

Kstrhr § 150
Liite 1:Paikallinen sopimus Ammatti-instituutin uuden TVA-järjestelmän käyttöönotosta liitteineen