Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hallintoryhmä 
Loppupvm 19.8.2020, Johtaja3221.05.2019 

4798-2019 (01 02 02, 01 01 03)

63. UITP:n kansainvälinen konferenssi Tukholmassa 9.-12.6.2019

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

Hallintosäännön 42 § 1 mom. 11. kohdan mukaan konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja päättää yksittäisen luottamushenkilön luottamustoimen hoitamiseen liittyvästä matkasta maan rajojen ulkopuolelle sekä osallistumisesta koulutukseen ulkomailla.

Kansainvälinen joukkoliikenneliitto UITP järjestää 9.-12.6.2019 joukkoliikenteen 63. maailmankonferenssin. Konferenssi pidetään Tukholmassa. Kansainvälinen julkisen liikenteen konferenssi pidetään joka toinen vuosi ja se on merkittävin joukkoliikennealan konferenssi maailmassa. Edellinen konferenssi on pidetty Montrealissa vuonna 2017 ja Tukholman jälkeen vuorossa on Melbourne vuonna 2021. Kyse on katsauksesta tulevaisuuteen toimialalla, joka kehittyy erittäin nopeasti.

Joukkoliikenteen toiminnallisten asioiden lisäksi mielenkiintoisia ja Turun seudun joukkoliikenteen kannalta ajankohtaisia aiheita ovat mm. kokemukset älyliikenteen, runkolinjaston, täyssähköbussien ja häiriönhallinnan toteutuksesta. Konferenssin luennot tarjoavat kokonaisuudessaan mahdollisuuden päivittää joukkoliikennetiedot ajan tasalle alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa.

Kattavan luentotarjonnan lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään laajamittainen julkisen liikenteen palveluja ja kalustoa kuvaava näyttely. Mukana on yli 300 näytteilleasettajaa.

Lautakunnan puheenjohtajistolla on erityisen tärkeä rooli joukkoliikenteen tulevaisuudenvisioiden ohjaamisessa. Näkemyksen muodostaminen joukkoliikenteen kehittämismahdollisuuksista edellyttää tietoa myös siitä, miten muualla joukkoliikennettä kehitetään. Tämän tiedon saa kattavimmin joukkoliikenteen maailmankongressista.

Arvio konferenssimatkan kokonaiskustannuksista (luentosarja + näyttely) henkilöä kohden on:

Osallistumismaksu              1.900 €
Yöpymiset                            600 €
Laivamatkat 150 €
Päivärahat   300 €
Yhteensä                                                  2.950 €

Harkitsemme vielä, otammeko vain kahden päivän osallistumisen seminaariin (koko seminaarin ajan osallistuminen silti näyttelyihin). Tämän valinnan hinta on 600 euroa halvempi henkilöä kohti.

Osallistumisen kustannukset on sisällytetty vuoden 2019 talousarvioon.

UITP Summit –nettisivu: https://uitpsummit.org/

Anon kohteliaimmin Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja Anu Perholle ja varapuheenjohtaja Jari Lehtolalle osallistumisoikeutta joukkoliikenteen maailmankongressiin Tukholmaan.

Johtaja Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin oikeuttaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan puheenjohtaja Anu Perhon ja varapuheenjohtaja Jari Lehtolan osallistumaan edellä esitetyn mukaisesti Tukholmassa 9.-12.6.2019 järjestettävään UITP Summit konferenssiin. Osallistumisen kustannukset on sisällytetty vuoden 2019 talousarvioon.

 

Tuomas Heikkinen

johtaja

 

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoPerho Anu
tiedKaupunginhallitus
tiedTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta
tiedJärveläinen Pirjo
tpvKorte Sirpa
aoLehtola Jari