Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja9116.05.2019 

5961-2019 (01 01 00)

Maisema-arkkitehdin toimen perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari 7.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuuden palvelualueella on avoinna maisemasuunnittelijan toimi (vak. nro 607086), joka on osana kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaa hyväksytty korvattavaksi tehtäviltään vaativammalla maisema-arkkitehdin vakanssilla. Uuden vakanssin täyttäminen on huomioitu toimialan htv-luvussa sekä talousarviossa.

Turku kasvaa ja kehittyy strategiansa mukaisesti omia vahvuuksiaan kuten historiaa, kulttuuria ja saaristoa hyödyntäen. Kaupunkiympäristötoimiala luo edellytyksiä vetovoimaisen kaupungin kasvulle, kaupunkiympäristön toimivuudelle ja sen viihtyisyydelle. Elävän kaupunkikulttuurin tukeminen, julkisten kaupunkitilojen ympärivuotinen vetovoima sekä hyvinvointia tukevan ympäristön ratkaisut ovat suunnittelun keskiöissä.

Keskustan kehittäminen on yksi Turun kaupungin strategisista kärkihankkeista. Kokonaisvaltaiseen kaupunkikehittämiseen tähtäävällä kärkihankkeella tavoitellaan Turun keskustan kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistamista niin liiketoiminnan ja matkailun kuin asumisen näkökulmista. Kärkihankkeen kolme tavoitteellista painopistealuetta – saavutettava ja helposti kuljettava keskusta, kaupallisesti houkutteleva keskusta, ja viihtyisä ja elävä kohtaamisten keskusta – luovat pohjan elävän ja vetovoimaisen kaupunkikeskustan kehittämiselle.

Julkisen kaupunkitilan suunnittelun ohjaamiseen on erityistä tarvetta, eikä kaupungissa ole tällä hetkellä näihin tehtäviin osoitettua henkilöä. Nykyinen maisemasuunnittelijan vakanssi ei riitä tähän suurten kokonaisuuksien hallintaa edellyttävään tehtävään, jossa työhön kuuluu konsulttien ohjaaminen sekä toimiminen erilaisissa yhteistyöverkostoissa.

Maisema-arkkitehdin vakanssi tulee kaupunkiympäristön vaativiin suunnittelu- ja suunnittelun koordinointitehtäviin, erityisenä painopisteenä keskusta-alueen ja jokirannan julkisten tilojen suunnittelu. Maisema-arkkitehdin tehtävä keskittyy hyvinvointia tukevan julkiseen kaupunkitilan suunnitteluun, kaupunkiaukioiden ja valaistukseen suunnitteluun, lisäksi tehtäväkenttään kuuluu keskustavalaistuksen periaatteiden ja kokonaisvaltainen suunnittelun koordinointi.

Teknisten sopimuksen vakanssien tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 6.5.2019 arvioinut perustettavan vakanssin vaativuuden ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.632,34 €. Vakanssien kelpoisuusehdoksi tulee vahvistaa yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettu maisema-arkkitehdin tutkinto.

Maisemasuunnittelijan toimi (vak. nro 607086) tullaan toimialajohtajan päätöksellä lakkauttamaan, kun uusi maisema-arkkitehdin työsopimussuhteinen toimi on perustettu.

Toimialajohtaja Christina Hovi 7.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimiala esittää kaupunginjohtajalle,

-      että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan maisema-arkkitehdin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.632,34 €/kk (TS II) ja jonka kelpoisuusehdoksi vahvistetaan yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettu maisema-arkkitehdin tutkinto ja

-      että perustettavan toimen saa henkilöstösuunnitelman mukaisesti täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa julkisella haulla.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 14.5.2019:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuuden palvelualueelle perustetaan 1.6.2019 lukien maisema-arkkitehdin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.632,34 €/kk (TS, palkkaryhmä II 5 01 02 01 4) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettu maisema-arkkitehdin tutkinto.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.632,34 €/kk. Teknisten sopimuksen TVA-ryhmä on 6.5.2019 arvioinut perustettavan toimen tehtävän vaativuuden ja todennut, että toimen tehtäväkohtaisen palkan tulisi olla 3.632,34 €/kk. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn toimen tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimiala on esittänyt perustettavan toimen kelpoisuusvaatimukseksi yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettu maisema-arkkitehdin tutkinto. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn toimen kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Esityksen mukaan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuuden palvelualueella on avoinna maisemasuunnittelijan toimi (vak. nro 607086), joka on osana kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaa hyväksytty korvattavaksi tehtäviltään vaativammalla maisema-arkkitehdin vakanssilla. Uuden vakanssin täyttäminen on huomioitu toimialan htv-luvussa sekä talousarviossa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn toimen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että

-       Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana kaupunkiympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuuden palvelualue perustetaan 1.6.2019 lukien maisema-arkkitehdin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.632,34 €/kk (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on yliopistossa tai teknillisessä korkeakoulussa suoritettu maisema-arkkitehdin tutkinto,

-       kaupunkiympäristötoimiala saa täyttää maisema-arkkitehdin toimen ilman erillistä palkkaamislupaa julkisella haulla ja

-       että toimialajohtajan tulee omalla päätöksellään lakkauttaa maisemasuunnittelijan toimi (vak.nro 607086) 1.6.2019 lukien.

 

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristötoimiala
mtpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedHovi Christina
tiedKeskikastari Paula
tiedKullanmäki Tarja
tiedValtonen Sinikka


Liitteet:

Konha § 91
Liite 1:Maisema-arkkitehti, perustamislomake