Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Loppupvm 18.11.2019, Hankinta- ja logistiikkajohtaja4115.05.2019 

4085-2015 (065)

Turvallisuus- ja vartiointi sopimuksen jatkaminen ajalle1.8.2019 - 31.7.2021

Hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 15.5.2019:

 

Hankinta- ja logistiikkakeskus (nyk. Strateginen hankinta) pyysi avoimella menettelyllä tarjouksia Turun kaupungin toimialojen ja yksiköiden käyttöön hankittavista turvallisuus- ja vartiointipalveluista. Kyseessä on EU:n kynnysarvon ylittävä palveluhankinta, arviolta vuodessa noin 700.000 euroa (alv 0 %).

 

Puitesopimus on tehty määräaikaisena kokonaistaloudellisesti edullisimman G4S Security Services Oy:n (nyk. Avarn Security Oy) kanssa ja se päättyy 31.7.2019. Sopimukseen sisältyy Tilaajan optio ja sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään kahdella (2) vuodella, ajalle 1.8.2019 - 31.7.2021. Optioon sovelletaan varsinaisen sopimuskauden hankintasopimuksen ehtoja.

Sopimushintoja oli mahdollisuus muuttaa kerran sopimuskauden aikana ja toisen kerran ennen optiokauden alkua. Hintamuutosten tarkasteluperusteeksi valittua indeksiä, Tilastokeskuksen ylläpitämää Yksityisten Turvallisuuspalveluiden indeksiä 8010 ei enää julkaista. Yhtenä mahdollisuutena olisi sopia esimerkiksi yläindeksin 80, Turvallisuus-, vartiointi- ja etsiväpalvelut käyttämisestä. Sopimuksessa on myös, että hinnan muutoksesta neuvotellaan osapuolten kesken.

 

Palveluntuottaja esittää nyt palveluhintojen korotusta 1,2 % mahdolliselle optiokaudelle 1.8.2019 alkaen. Muutos perustuu Tilastokeskuksen (Palvelujen tuottajahintaindeksit 2019, 1. neljännes) 24.4.2019 julkaistuun indeksilukuun 80 Turvallisuus-, vartiointi- ja etsiväpalvelut neljännesvuosimuutos 1,2 %. Lisäksi Palveluntuottaja ja Tilaaja ovat sopineet muutamia vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia sopimukseen. Sovitut muutokset ilmenevät tämän päätösesityksen liitteistä.

 

Suurimmat käyttäjät puoltavat option käyttöönottoa. Tilaajavastuu.fi palvelusta on tarkistettu, että Avarn Security Oy täyttää kaikki tilaajavastuulaissa asetetut vaatimukset.

 

Liite 1   Hintaliite optiokaudelle

Liite 2   Tarkennukset ja muutokset optiokaudelle

 

Ehdotus        Ehdotan, että turvallisuus- ja vartiointipalveluiden hankintasopimuksen optio otetaan käyttöön ja optiokaudella 1.8.2019 - 31.7.2021 niiden Palveluntuottaja on Avarn Security Oy, päätöksen Liitteissä 1 ja 2 eritellyin vähäisin sopimusmuutoksin ja tarkennuksin. Sopimus jatkuu kaikilta nykyisiltä osin, ellei ne pääty määräaikaisuuden takia tai niitä erikseen irtisanota.

Fredrik Lindström, vt. talous ja strategiaryhmän johtaja, hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilö:

 

Päätös          Päätän, että turvallisuus- ja vartiointipalveluidenhankintasopimuksen optio otetaan käyttöön ja optiokaudella 1.8.2019 - 31.7.2021 niiden Palveluntuottaja on Avarn Security Oy, päätöksen Liitteissä 1 ja 2 eritellyin vähäisin sopimusmuutoksin ja tarkennuksin. Sopimus jatkuu kaikilta nykyisiltä osin, ellei ne pääty määräaikaisuuden takia tai erikseen irtisanota.

 

Tilaaja ei sitoudu mihinkään tilausmäärään

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 pv kuluttua siitä, kun asianosaiset ovat saaneet hankintapäätöksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Sopimukseen liittyvät kaupunkikonsernin yhteisöt tekevät omat sopimuksensa.

 

Ennen hankintasopimuksen tekemistä hankintayksikkö tarkistaa pakollisten

poissulkemisperusteiden osalta tarjoajan (yhteisösakko) sekä sitä edustavien henkilöiden rikosrekisteriotteen, jolla tarkoitetaan rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettua otetta taikka tarjoajan tai sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenen tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävän henkilön alkuperämaan tai sijoittautumismaan toimivaltaisen viranomaisen antamaa otetta rikosrekisteristä. Rikosrekisteriote ei saa olla 12 kuukautta vanhempi.

 

 

 

Fredrik Lindström

vt. talous ja strategiaryhmän johtaja

hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilö

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara, p. 050 587 0443

 

Jakelu

aoAvarn Security Oy
tiedTurun Vesihuolto Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedJykelä Ritva
tiedLehto Mikko
tiedNordling Tom
tiedSaarinen Kari
tpvSuistovaara Jari
tiedTakalo Anne
tiedTähkämaa Pekka
tiedVierjoki Mika
tiedVähäkuopus Heikki


Liitteet:

Kstrha § 41
Liite 1:Hintaliite optiokaudelle
Liite 2:Tarkennukset ja muutokset optiokaudelle