Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Loppupvm 18.11.2019, Hankinta- ja logistiikkajohtaja3814.05.2019 

5707-2018 (02 08 00)

Metsäkonepalvelut 30.4.2021 päättyvälle kaudelle + 2 v optiomahdollisuus

Hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 14.5.2019:

 

Strateginen hankinta on pyytänyt kaupunkiympäristötoimialan toimeksiannosta avoimella menettelyllä tarjouksia puitesopimukseksi puutavaran kuljetustöistä kaupungin metsistä, sekä muista metsien ja puistojen hoitoon liittyvistä töistä 30.4.2021 päättyvälle sopimuskaudelle. Myös Turun kaupungin Liikuntapalvelun reittien niittotyöt ja vähäiset avustavat työt kuuluvat palveluun. Hankintaan sisältyy kahden vuoden tilaajan optio ajalle 1.5.2021 – 30.4.2023.

 

Kyseessä on EU:n kynnysarvon ylittävä palveluhankinta, arvoltaan noin 200.000 vuodessa, alv 0 %. Tarjouspyynnössä Tilaaja pidätti itsellään oikeuden tehdä sopimuskauden aikana erillisiä kilpailutuksia erityisistä, tämän sopimuksen sisältämistä palveluista tai kilpailuttaa ne erillisten urakoiden yhteydessä. Yritysvaikutusten arviointi YRVA on tehty.

 

Hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja julkaistiin Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosassa (EUVL S) 12.4.2019 TED-tietokannassa (Tenders Electronic Daily). Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Määräaikaan mennessä ei tarjouspyyntöön esitetty kysymyksiä eikä siihen tehty muutoksia.

 

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta, määräaikaan 13.5.2019 klo 12.00 mennessä saatiin yksi seuraava tarjous:

 

T. Janger Oy, Turku   erkki.sellman@pp.inet.fi

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Tarjoajan tiedot tarkistettiin tilaajavastuu.fi -palvelusta sekä erillisistä todistuksista. Tarjoaja täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia eikä osatarjouksia huomioida.

 

Tarjous täyttää tarjouspyynnönmukaisuuden vaatimukset.

 

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vertailuhintaa laskettaessa käytetään tarjouslomakkeella arvioituja hankintamääriä ja koko palvelun summasta saadaan vertailuhinta. Palveluntuottajaksi valitaan vertailuhinnaltaan halvin tarjoaja, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä asetetuissa vaatimuksissa. Työhön käytettävälle kalustolle asetettiin ikä- ja päästörajoituksia.

Ainoa tarjous on vertailuhinnaltaan 287.340 €, alv 0 %. Tarjouksen hinnat ovat edellisen sopimuskauden tasolla.

 

Ehdotus        Ehdotan, että metsäkonepalvelujen palveluntuottajaksi 30.4.2021 päättyvälle sopimuskaudelle valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin, vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antanut T. Janger Oy.

 

Fredrik Lindström, vt. talous ja strategiaryhmän johtaja, hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilö

 

Päätös          Päätän, että metsäkonepalvelujen palveluntuottajaksi 30.4.2021 päättyvälle sopimuskaudelle valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin, vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antanut T. Janger Oy.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen myöhemmin. Optiokaudelle palveluntuottaja voi ehdottaa hintamuutosta

 

Tilaaja ei sitoudu mihinkään tilausmäärään ja lisäksi Tilaaja pidättää itsellään oikeuden tehdä sopimuskauden aikana erillisiä kilpailutuksia erityisistä, tämän sopimuksen sisältämistä palveluista tai kilpailuttaa ne erillisten urakoiden yhteydessä.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 pv kuluttua siitä, kun asianosaiset ovat saaneet hankintapäätöksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Ennen hankintasopimuksen tekemistä hankintayksikkö tarkistaa pakollisten

poissulkemisperusteiden osalta tarjoajan tai sitä edustavan henkilön rikosrekisteriotteen, jolla tarkoitetaan rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettua otetta taikka tarjoajan tai sen hallinto-, johto- tai valvontaelimen jäsenen tai edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävän henkilön alkuperämaan tai sijoittautumismaan toimivaltaisen viranomaisen antamaa otetta rikosrekisteristä. Rikosrekisteriote ei saa olla 12 kuukautta vanhempi.

 

 

 

 

Fredrik Lindström

vt. talous ja strategiaryhmän johtaja

hankinta- ja logistiikkajohtajan varahenkilö

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus markkinaoikeuteen liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara, p. 050 587 0443

 

Jakelu

aoT. Janger Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut
tiedMäkitalo Juha
tpvSuistovaara Jari