LIITE AIHEETTOMASTI MAKSETUN PALKAN TAKAISINPERINTÄPÄÄTÖKSEEN

 

 

 

TOIMIALA

PERUSYKSIKKÖ

 

Työntekijä/viranhaltija, jota asia koskee


Syntymäaika

 

 

Tehtävänimike

Vakanssinumero

 

virkasuhde

työsopimussuhde

 

Työntekijän/viranhaltijan kotiosoite

 

 

Takaisinperittävä bruttomäärä:

 

Takaisinperinnän peruste (laki kunnallisesta viranhaltijasta 56 §/ työsopimuslaki 2 luku 17 §, KVTES II luvun 20 §):

Takaisinperinnän suorittamistapa

 

Takaisinperintä suoritetaan kuittaamalla palkasta huomioiden KVTES II luvun 20 §

Palkansaaja ehdottaa KVTES II luvun 20 §:stä poikkeavaa maksusuunnitelmaa (Täytettävä lisäksi palkansaajan maksusuunnitelmaehdotus alla)

Muulla tavoin miten (esim. lomakorvauksesta vuosilomalain 21 § huomioiden)

 

Työntekijää/viranhaltijaa on kuultu (pvm):

Päätöksentekijän allekirjoitus

 

   

   _________________________________________      

   Päätöksentekijän nimenselvennys         

         

Päättäjäkoodi               

 

 

 

PALKANSAAJAN MAKSUSUUNNITELMAEHDOTUS (Päätöksen maksusuunnitelmasta tekee Hallintosäännön 42 §:ssä määrätty viranhaltija)

Palkansaajan ehdottama maksuaikataulu (täytetään vain, mikäli palkansaaja haluaa poiketa KVTES II luvun 20 §:n ja ulosottokaaren säännöistä):

 

Jakelu: ao. henkilö, päättäjä, ao. esimies, Sarastia Oy

 

 

 

 

 

LOMAKKEEN TÄYTTÖOHJE

 

Takaisinperittävä bruttomäärä

 

Takaisinperittävän palkan bruttomäärä pyydetään Sarastia Oy:ltä. Palkansaajaa on syytä muistuttaa, että palkka voidaan palauttaa nettomääräisenä, mikäli palautus tapahtuu viimeistään palkanmaksua seuraavan vuoden heinäkuun viimeiseen päivään mennessä.

 

Takaisinperinnän peruste

 

Takaisinperinnän peruste pyydetään Sarastia Oy:ltä. Takaisinperinnän perusteeksi kirjataan se KVTES:n luku ja pykälä, mihin takaisinperintä perustuu (esim. pitkä sairauspoissaolo) tai muu mahdollinen takaisinperinnän peruste, kuten virheellinen tai myöhässä ilmoitettu palkkatieto.

 

Takaisinperinnän suorittamistapa

 

Pääsääntöisesti takaisinperittävä palkka voidaan suorittaa kuittaamalla eli perittävä määrä vähennetään seuraavan tai seuraavien palkanmaksujen yhteydessä työntekijän tai viranhaltijan palkasta, jos tämä on edelleen saman työnantajan palveluksessa. KVTES II luku 20 § sisältää viittauksen ulosottokaaren suojaosuuteen. Palkasta voidaan kuitata vain se osuus, joka ylittää palkansaajan laskennallisen suojaosuuden. Suojaosuuden voi laskea maksukieltolaskurilla (https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri). Mikäli palkansaaja tyytyy suojaosuuden huomioivaan kuittaamiseen, rastitetaan ensimmäinen kohta eli ”Takaisinperintä suoritetaan kuittaamalla palkasta huomioiden KVTES II luvun 20 §”.

 

Mikäli palkansaaja ehdottaa maksusuunnitelmaa, joka poikkeaa ulosottokaaren mukaisesta kuittaamisesta, rastitetaan kohta ”Palkansaaja ehdottaa KVTES II luvun 20 §:stä poikkeavaa maksusuunnitelmaa”. Tällöin on muistettava täyttää lomakkeen alaosaan palkansaajan maksusuunnitelmaehdotus.

 

Mikäli palkkarästi suoritetaan muulla tavoin, esimerkiksi kuittaamalla lomakorvauksesta rastitetaan kohta ”Muulla tavoin”. Tällöin on aina kirjattava tarkasti, miten tämä muu suoritus toteutetaan.

 

Työntekijää/viranhaltijaa on kuultu

 

Palkansaajan kuulemispäivä kirjataan päätökseen. Mikäli palkansaajalle on lähetetty kuulemiskutsu, mutta kuulemista ei ole järjestetty palkansaajasta johtuvasta syytä, kirjataan kohtaan kuulemiskustun päiväys sekä selvitys siitä, miksi kuulemista ei ole pidetty.