N.N.

nimike

 

 

 

Kutsu kuulemistilaisuuteen työntekijälle/viranhaltijalle aiheettomasti maksetun palkan tai muun taloudellisen etuuden takaisinperinnän johdosta

 

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 56 §:n 1 momentin mukaan aiheettomasti maksettu palkka tai muu palvelussuhteesta johtuvan taloudellisen etuuden määrä saadaan periä takaisin. Takaisinperintä voidaan suorittaa myös kuittaamalla, jolloin perittävä määrä vähennetään seuraavan tai seuraavien palkanmaksujen yhteydessä viranhaltijan palkasta, jos tämä on edelleen saman työnantajan palveluksessa. Takaisinperintää koskevassa päätöksessä on mainittava takaisin perittävä määrä ja takaisinperinnän peruste. Lain 56 § 2 momentin mukaan kulloinkin suoritettavasta palkasta ei saa kuitata enempää kuin mitä palkasta lain mukaan saadaan ulosmitata.

 

Työsopimussuhteisen työntekijän palkka voidaan periä takaisin yleisten oikeusperiaatteiden ja oikeuskäytännön nojalla työntekijän saamana perusteettomana etuna. Työsopimuslain 2 luvun 17 §:n mukaan työnantaja ei saa kuitata työntekijän palkkasaamista vastasaamisellaan siltä osin kuin palkka on ulosottokaaren mukaan jätettävä ulosmittaamatta.

 

Aiheettomasti maksetun palkan tai muun taloudellisen etuuden määrä:

Netto:   ____________ euroa

Brutto:    ____________ euroa

 

Selvitys aiheettomasti maksetun palkan tai muun taloudellisen etuuden takaisinperintään johtaneista syistä:

 

 

 

Takaisinperinnän peruste (työ-/virkaehtosopimuksen kohta):

 

 

 

Hallintolain 34 §:n mukaan asianosaiselle on ennen asian ratkaisemista varattava tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta sekä antaa selityksensä sellaisista vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun.

 

Teille varataan tilaisuus tulla kuulluksi:

 

Aika:    __________________________

Paikka:    ________________________

 

Työntekijällä/viranhaltijalla on oikeus käyttää avustajaa häntä kuultaessa. Kuulemistilaisuuden käyttämättä jättäminen ei estä työnantajaa ratkaisemasta asiaa. Työntekijällä/viranhaltijalla on mahdollisuus antaa asiassa kirjallinen selvitys pp.kk.201x mennessä. Selvitys tulee toimittaa X.X:lle osoitteeseen: ________________________________________________

 

Turussa pp.kk.201x

 

________________________

Esimiehen allekirjoitus ja nimenselvennys

nimike

Turun kaupunki

Toimiala/vastuualue

 

 

 

 

Kutsun toimittaminen ja vastaanottaminen

 

__ Kutsu on lähetetty kirjepostilla pp.kk.201x

__ Kutsu on annettu henkilökohtaisesti pp.kk.201x

 

 

Olen vastaanottanut kutsun kuulemistilaisuuteen aiheettomasti maksetun palkan tai muun taloudellisen etuuden takaisinperinnän johdosta.

 

Turussa pp.kk.201x

 

 

      __________________________

      N.N.