Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja/sarja 101509.05.2019 

13575-2017 (014)

Uusien varajäsenten valitseminen museoalus Sigynin säätiöön 2018 alkaneelle toimikaudelle

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 8.5.2019:

Museoalus Sigynin säätiön sääntöjen 4 § mukaan säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus. Hallitukseen kuuluu yhdeksän (9) jäsentä, joista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Turun kaupunki valitsee hallitukseen kuusi (6) jäsentä ja kuusi (6) varajäsentä, joista yksi jäsen ja hänen varajäsenensä edustaa Turun maakuntamuseota sekä Stiftelsen för Åbo Akademi, Merenkulkuhallitus ja Museovirasto kaikki yhden jäsenen ja yhden varajäsenen. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallituksen jäsenistä on vuosittain neljä tai viisi erovuorossa. Ensimmäisen hallituksen jäsenistä on erovuoroisia neljä, jotka hallitus valitsee arvalla.

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä ottaa tarvittaessa esittelijän ja sihteerin.

Kaupunginjohtaja on 22.2.2018 § 42 valinnut Turun kaupungin edustajat museoalus Sigynin hallitukseen 2018 alkaneelle toimikaudelle. Tuolloin valituista henkilöistä ovat varajäsenet Leif Michaelsson ja Wellu Koivisto ilmoittamastaan perustellusta syystä pyytäneet eroa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että eronpyynnöt hyväksyen museoalus Sigynin säätiön hallituksen varajäseniksi Turun kaupungin edustajina kuluvalle toimikaudelle valitaan Leif Michaelssonin tilalle Jan-Christian Welander ja Wellu Koiviston tilalle Max Rauvola. 

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

tiedMuseoalus Sigynin säätiö
tiedKoivisto Wellu
tiedMichaelsson Leif
aoRauvola Max
aoWelander Jan-Christian
tiedKaupunginhallitus
tiedKari-Granfors Outi