Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19206.05.20196
Kaupunginhallitus20813.05.20193

4277-2019 (01 01 00)

Yhdeksän lukion opinto-ohjaajan viran perustaminen sivistystoimialalle 1.6.2019 lukien

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää lukion opinto-ohjaajan virkojen perustamista sivistystoimialalle.

Kh § 192

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 12.4.2019:

Sivistystoimiala esittää kymmenen vuosityöaikaan otettavan opinto-ohjaajan viran perustamista sivistystoimialan lukiokoulutuksen palvelualueelle. Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimukseen (OVTES) on 1.8.2018 lukien tullut säännös vuosityöaikaan otettavista lukion opinto-ohjaajan viran haltijoista. Lukiokoulutuksen palvelualueella on 9 toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen palkattua päätoimista tuntiopettajaa, jotka on tarkoitus siirtää perustettaviin virkoihin. Siirtämällä päätoimiset tuntiopettajat perustettaviin opinto-ohjaajan virkoihin, opinto-ohjaajien työaika saadaan joustavammin käyttöön myös kesäaikana. Strateginen HR esittää sivistystoimialan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että sivistystoimialalle perustetaan 9 opinto-ohjaajan virkaa, koska lukiokoulutuksen palvelualueella on yhdeksän virkoihin siirrettävää päätoimista tuntiopettajaa.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen lukion opinto-ohjaajan virkojen suhteen. Strateginen HR esittää lukion opinto-ohjaajan kelpoisuuden omaavan opettajanviranhaltijan tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.825,06 €/kk, jossa palkassa on huomioitu 1.4.2019 tullut yleiskorotus. Lukion opinto-ohjaajan virkojen perustaminen sivistystoimialan esittämällä tavalla on tarkoituksenmukaista ottaen huomioon mm. opinto-ohjaajien työajan joustavampi sijoittelu kesäaikana.

Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan opinto-ohjaajan virkojen perustaminen sisältyy toimialan henkilöstösuunnitelmaan. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan opinto-ohjaajan virkojen perustaminen ei lisää henkilötyövoiman käyttöä, koska tehtäviä tällä hetkellä hoitavat päätoimiset tuntiopettajat siirretään perustettaviin virkoihin. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan opinto-ohjaajan virkojen perustaminen ei lisää palkkakustannuksia, koska päätoimiset tuntiopettajat ovat hoitaneet opinto-ohjaajan tehtäviä.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strateginen HR esittää, että päätoimiset tuntiopettajuudet lakkautetaan, kun tehtäviä tällä hetkellä hoitavat henkilöt on lainvoimaisella päätöksellä siirretty perustettaviin lukion opinto-ohjaajan virkoihin.

Liite 1Vakanssilomake, 9 lukion opinto-ohjaajan virkaa

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösAsia pantiin pöydälle Rinteen Yrttiahon kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Kh § 208

Pöydältä 6.5.2019 § 192

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2, 1 poissa kokouksesta.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Eklund, Hellsten, Maaskola, Miikkola, Sundqvist, Hassan, Vornanen, Ruohonen, Aaltonen, Vierimaa ja Kattelus.

Yrttiahon seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Rinne:

”Muutetaan virkanimike kuulumaan opinto-ohjauksen lehtorin virka. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että opinto-ohjauksen lehtoreiden määrää lisätään."

Schauman oli poissa kokouksesta.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 192
Liite 1:Vakanssilomake, 9 lukion opinto-ohjaajan virkaa

Kh § 208
Liite 1:Vakanssilomake, 9 lukion opinto-ohjaajan virkaa