Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hallintoryhmä 
Johtaja2706.05.2019 

5569-2019 (02 08 00)

Avoimen lähdekoodin ohjelmistokehitystä 80 henkilötyöpäivää

Erityisasiantuntija Sanna Moisala 26.4.2019:

Hankinnan tausta ja perustelu

Turun kaupunki ottaa kuntalaisten ja virkamiesten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämisen läpinäkyvyyden parantamiseen käyttöönsä Helsingin kaupungin luoman Kerro kantasi –verkkopalvelun. Palvelun pystytys- ja jatkokehitystyö, muun muassa saavutettavuuslain vaateisiin vastaaminen, tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.
Samalla hankinnalla Turun kaupunki varautuu muuhun avoimen lähdekoodin ja saavutettavuusvaateiden tuomiin kehitystehtäviin esimerkiksi palvelukartan osalta.

Näitä tehtäviä varten kilpailutettiin 80 henkilötyöpäivää koodaustyötä IT konsultointi- ja asiantuntijapalvelut, ohjelmistokehitys ja konsultointi -korin puitesopimustoimittajien kesken 12.4.2019.

Määräaikaan 26.4.2019 mennessä tarjouksen toimittivat Anders Innovations Oy ja Weasel Software Oy. ATR Soft Oy ja Solidabis Oy ilmoittivat jättäytyvänsä tämän kilpailutuksen ulkopuolelle.

Saapuneet tarjoukset vertailtiin laadun ja hinnan perusteella suhteessa: laatu 60, hinta 40.

Tarjouspyynnössä ilmoitetut laatuvaateet olivat:

-      kokemus vähintään 3 kappaleesta Djangoa hyödyntäneistä toteutuksista

-      kokemus vähintään 3 kappaleesta React-toteutuksista

-      kokemus vähintään 3 kappaleesta avoimen lähdekoodin toteutuksesta

-      Helsingin kaupungin avoimen lähdekoodin tuotteiden tuntemus

-      kokemus saavutettavien verkkopalvelujen toteutuksesta

-      kokemus vähintään 2 kappaleesta rajapintojen rakentamisesta

Hintavertailu tapahtui toimittajien ilmoittamien päivähintojen perusteella. Hinnat olivat joko samat tai alemmat kuin puitesopimuksessa ilmoitetut.

Tarjousten vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisin toimittaja on Anders Innovations Oy, jonka tarjoamilla asiantuntijoilla on jo entuudestaan vahva työkokemus Helsingin avoimen lähdekoodin ratkaisuista sekä erityisesti Kerro kantasi -palvelusta.

Hankinnan valmistelijana toimi erityisasiantuntija Sanna Moisala.

Toteutustyö pyritään aloittamaan 8.5. tai niin pian kuin mahdollista, jotta yhteiskehittäminen Helsingin kaupungin kanssa onnistuu alusta lähtien. Kilpailutettu työmäärä tulee olla käytetty 31.12.2019 mennessä.

Hankinnan kokonaiskustannus on enintään 47 400 euroa ilman arvonlisäveroa.

Ennen työn aloittamista Turun kaupunki tekee kirjallisen tilaussopimuksen valitun toimittajan kanssa. Hankintapäätös sitoo kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Esitän, että Turun kaupunki hankkii avoimen lähdekoodin ohjelmistokehitystä pääasiassa Kerro kantasi -toteutukseen keskittyen hankintaan kilpailutuksen voittaneelta Anders Innovations Oy:ltä korkeintaan 80 henkilötyöpäivällä 47 400 euron hintaan.

Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 11603, tilastollinen tilaus 102769 Digitaaliset palvelut investointiosa.

Johtaja Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätän, että Turun kaupungille tehtävän Kerro kantasi -toteutus tilataan Anders Innovations Oy:ltä korkeintaan 80 henkilötyöpäivällä kustantaen 47 400 euron hintaan.

Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 11603, tilastollinen tilaus 102769 Digitaaliset palvelut investointiosa.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävällä tilauksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Tuomas Heikkinen

johtaja

 

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoAnders Innovations Oy
aoWeasel Software Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedJärveläinen Pirjo
tiedMoisala Sanna
tiedNevala Harri
tiedSaalasto Päivi