Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Työllisyyspalvelukeskus 
Työllisyyspalvelujohtaja1302.05.2019 

2382-2019 (02 05 01)

Avustuksen myöntämättä jättäminen Valo-Valmennusyhdistys ry:n Valovoima -hankkeen toimintaan vuonna 2019

Työllisyyspalvelukeskus, kuntoutusneuvoja Tiina Kankare ja urasuunnittelija Kirsi Peuranvirta 26.4.2019:

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksessa on ollut 1.2.–28.2.2019 avoinna avustushaku kolmannen sektorin toimijoille. Avustuksia on voinut hakea heikossa työmarkkinatilanteessa olevien turkulaisten työllistämisen edistämiseen vuodelle 2019. Avustuksen tulee kohdistua toiminnan kannalta välttämättömiin ja tarpeellisiin kustannuksiin.

Hakemuksia on tullut runsaasti. Haetut avustukset ylittävät euromääräisesti työllisyysmäärärahassa näille avustuksille varatun määrän. Avustukset myönnetään työllisyysmäärärahan puitteissa. Avustuksista päätettäessä kiinnitetään huomiota määrällisiin ja laadullisiin tavoitteisiin. Avustuksella rahoitettavan toiminnan tulee tukea pitkäaikaistyöttömien ja vaikeasti työllistettävien työllistämistä. Vuokrakustannuksiin ei ole pääsääntöisesti myönnetty avustusta. Tämän kaltaisiin kustannuksiin voi hakea Turun kaupungin toiminta-avustusta. Avustusta ei myönnetä myöskään tukityöllistämiseen, vaan siihen voi hakea Turku-lisiä.

Valo-Valmennusyhdistys ry on hakenut työllisyysmäärärahan avustusta 19. 031,00 euroa ajalle 1.1.–31.12.2019 Valovoima-hankkeen palkkakuluihin.  Hankkeen toiminta kohdistuu heikossa työmarkkinatilanteessa oleviin henkilöihin, joilla on puutteellinen koulutus tai jotka ovat pitkäaikais- tai toistuvaistyöttömiä tai osakyvyttömiä sekä ammatillisen koulutuksen keskeyttäneitä nuoria. Tavoitteena on ammatillisten tutkinnon osien suorittaminen Valo-valmennusmallilla ja eteenpäin ohjaus työhön ja koulutukseen. 

EhdotusEsitämme, että Valo-Valmennusyhdistys ry:n Valovoima-hankkeen toimintaan ei myönnetä työllisyysmäärärahan avustusta, koska hankkeen toiminta ei ole toteutunut vuonna 2018 suunnitellun mukaisesti.

Työllisyyspalvelujohtaja Riitta Uitto 2.5.2019:

PäätösPäätin, että Valo-Valmennusyhdistys ry:n Valovoima-hankkeen toimintaan ei myönnetä työllisyysmäärärahan avustusta, koska toiminta ei ole vuonna 2018 toteutunut suunnitellun mukaisesti

Riitta Uitto

työllisyyspalvelujohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoValo-Valmennusyhdistys ry
tiedKaupunginhallitus
tpvKankare Tiina
tpvPeuranvirta Kirsi