Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja8106.05.2019 

5509-2019 (02 05 01)

Saaristomeren Suojelurahaston yleisavustus vuodelle 2019

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors:

Centrum Balticum –säätiön johtaja Kari Liuhto on 26.4.2019 toimittanut kaupungille 40.000 euron suuruisen avustushakemuksen Saaristomeren Suojelurahaston koordinoinnin edellyttämien tehtävien hoitamiseksi tarvittavasta yleisavustuksesta.

Saaristomeren suojelurahasto on Centrum Balticum –säätiön erillisrahasto. Rahaston toimintaa ohjaa vesiensuojelun ammattilaisista koostuva hoitokunta, joka tekee esitykset tuettavista hankkeista säätiön hallitukselle. Suojelurahaston keräämillä varoilla ja tuotolla tuetaan rehevöitymisestä kärsivän Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviä hankkeita ja toimenpiteitä.

Centrum Balticum –säätiön tukeman Itämerihaasteen tultua kaupunginjohtajan päätöksellä 5.2.2019 § 28 siirretyksi kaupunkiympäristötoimialalle, jäi noin puolet säätiön toiminnanjohtajana toimineen henkilön tehtävistä edelleen säätiölle. Toiminnanjohtajan tehtäviin on kuulunut muun ohessa Saaristomeren Suojelurahaston johtaminen ja hän on vastannut rahaston toiminnan kehittämisestä sekä varainhakinnasta ja hallinnosta.

Suojelurahaston haasteena on erityisesti varainhankinta ja toimiakseen tulee rahastolla olla perusrahoitus toiminnan yleiskulujen katteeksi.

PäätösPäätin myöntää Centrum Balticum –säätiön Saaristomeren Suojelurahastolle 40.000 euron suuruisen avustuksen vuoden 2019 toimintaan.

Avustus maksetaan kustannuspaikalta 11004 tilaukselta 10008 rakennemuutos- ja suhdannevaraus.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

aoCentrum Balticum -säätiö sr
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedAkkanen Mika
tiedHovi Christina
tiedKari-Granfors Outi