Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Apulaiskaupunginjohtaja106.05.2019 

5334-2019 (00 00 01)

Centrum Balticum -säätiön hallituksen jäsen

Centrum Balticum -säätiön tarkoituksena on edistää Itämeren alueen kulttuurin, tieteen, elinkeinoelämän, ympäristön, julkisen vallan ja kansalaistoiminnan yhteistyötä alueellisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä tukea Itämeren alueeseen liittyvää tiedotus-, koulutus-, tutkimus- ja hanketoimintaa. Centrum Balticum -säätiön perustajia ovat viisi lounaisrannikon kaupunkia (Turku, Pori, Uusikaupunki, Rauma and Vaasa), Turun kaupunki, Turun yliopistosäätiö, Turun kauppakorkeakoulun tukisäätiö, Åbo Akademi sekä Varsinais-Suomen liitto.

Centrum Balticum -säätiö toimii Itämeren alueen monialaista osaamista ja asiantuntijuutta yhdistävänä keskuksena.

Centrum Balticum -säätiön sääntöjen mukaan säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus, johon kuuluu vähintään viisi ja enintään kymmenen varsinaista jäsentä sekä lisäksi 0-5 varajäsentä.

Säätiön sääntöjen mukaan Turun kaupunki, Turun yliopistosäätiö, Turun kauppakorkeakoulun tukisäätiö, Åbo Akademi sekä Varsinais-Suomen liitto nimeävät kukin yhden hallituksen jäsenen ja mahdollisen henkilökohtaisen varajäsenen. Säätiön hallitus valitsee itse hallituksen muut jäsenet siten, että jäsenet edustavat monipuolisesti muita säätiön tarkoitusta edistäviä tahoja.

Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta.

Centrum Balticum -säätiön hallitukseen on säätiön kevätkokouksessa 2017 valittu Turun kaupungin edustajaksi jäsen Aleksi Randell, joka on toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Säätiön kevätkokouksessa 2019 todetaan säätiön säännöissä mainittujen yhteisöjen valinnat hallituksen jäseniksi ja varajäseniksi ja valitaan hallituksen muut jäsenet. Centrum Balticum -säätiö on tiedustellut, jatkaako hallituksen jäsen/varajäsen vai valitaanko hänen tilalleen toinen henkilö.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin edustajaksi Centrum Balticum -säätiön hallitukseen valitaan kaupunginjohtaja Minna Arve ja Turun kaupunki ei valitse varajäsentä. Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

 

Jarkko Virtanen

apulaiskaupunginjohtaja

Jakelu

tiedCentrum Balticum -säätiö sr
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
aoArve Minna
tiedHeikkinen Tuomas
tiedKari-Granfors Outi
tiedKlami Laura