Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Tilapalvelukeskus, kohdejohtaminen 
Ylläpitopäällikkö330.04.2019 

15245-2018 (02 08 02)

Ruusukorttelinpolun portaat

Kiinteistön ylläpitoinsinööri Petri Tulonen 30.4.2019:

Tilapalvelukeskus pyysi 16.11.2018 kokonaisurakkatarjousta Ruusukorttelinpolun portaiden rakennusurakasta.

Tarjouspyyntö julkaistiin hankintakanava Hilmassa ja tarjouspyyntömateriaali oli vapaasti kaikkien ladattavissa Haahtela Pris -projektipankista. Projektipankin lokin mukaan tarjouspyyntöasiakirjoihin on tutustunut 20 yritystä. Määräaikaan 10.12.2018 klo 12.00 mennessä saatiin seuraavat tarjoukset (hinnat alv 0 %):

Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy, tarjoushinta 38.900,00 €

Jokerit Rakennuspalvelu Oy, tarjoushinta 23.000,00 €

Viherpalvelu Ettala & Co Oy, tarjoushinta 68.240,00 €

Urakoitsijan valintaperusteena hankinnassa käytettiin tarjouspyynnön mukaisesti halvinta hintaa.

Halvimman tarjouksen suuruudeltaan 23.000,00 € (alv 0 %) antoi Jokerit Rakennuspalvelu Oy. Ruusukorttelinpolun portaat -hankkeen kokonaisurakka on 20.12.2018 tehdyllä päätöksellä päätetty hankkia Jokerit Rakennuspalvelu Oy:ltä. Kyseinen urakoitsija on ilmoittanut sähköpostitse ennen kirjallisen sopimuksen tekemistä, ettei pysty toteuttamaan urakkaa ja vetäytyy työstä.    

Kyseessä on hankintasopimus, jonka ennakoitu arvo alittaa kansallisen kynnysarvon, joten hankintalakia ei sovelleta.

Hallintolain 50 §:n mukaisesti viranomainen voi poistaa virheellisen päätöksensä ja ratkaista asian uudelleen, jos asiaan on tullut sellaista uutta selvitystä, joka voi olennaisesti vaikuttaa päätökseen. Päätös voidaan korjata ainoastaan asianosaisen eduksi. Alun perin valitun urakoitsijan ilmoitus siitä, että se ei toteuta kyseistä urakkaa on sellainen uusi selvitys, joka vaikuttaa olennaisesti päätökseen eikä sitä ole tiedetty asiaa ensi vaiheessa ratkaistaessa. Päätös on asianosaisen urakoitsijan Jokerit Rakennuspalvelu Oy:n edun mukainen, sillä urakoitsija vapautuu velvoitteistaan urakkaa kohtaan.

Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy:n urakkatarjous oli hinnaltaan seuraavaksi halvin. Urakoitsija on lupautunut toteuttamaan urakan alkuperäisen tarjouspyynnön ja tarjouksen 38.900,00 € mukaisesti.

Ylläpitopäällikkö Soile Viiri:

Päätös

Päätin, että 20.12.2018 tehty virheellinen päätös poistetaan hallintolain 50 §:n perusteella ja samalla päätän, että asiaan tulleen uuden selvityksen perusteella Ruusukorttelinpolun portaat -hankkeen kokonaisurakka hankitaan seuraavaksi halvimman tarjouksen antaneelta Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy:ltä kokonaishintaan 38.900,00 € (alv 0 %).

Sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä tilauksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Soile Viiri

ylläpitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoJokerit Rakennuspalvelu Oy
aoSuomen Pohjarakennusyhtymä Oy
aoViherpalvelu Ettala & Co Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedGustafsson Tarja
tiedKoskiniemi Tuomas
tiedLahdenperä Kimmo
tpvTulonen Petri