Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19406.05.20198

5460-2019 (01 01 00)

Nuorisopalvelupäällikön viran perustaminen vapaa-aikatoimialalle 1.6.2019 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluihin perustetaan nuorisopalvelupäällikön virka.

Kh § 194

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 25.4.2019:

Vapaa-aikatoimiala on esittänyt, että vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluihin perustetaan nuorisopalvelupäällikön virka. Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan nuorisopalvelupäällikkö johtaa alueellinen nuorisotyö -yksikköä sekä toimii yksikössä toimivien lähiesimiesten esimiehenä ja tekee mm. päätöksiä, hankintoja ja sopimuksia. Toimialan esityksen mukaan ensi vuonna lakkautetaan osastopäällikön virka sen vapauduttua.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn nuorisopalvelupäällikön tehtäväkohtaisen palkan, kelpoisuusvaatimuksen tai muiden palvelussuhteen ehtojen suhteen.

Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan nuorisopalvelupäällikön viran perustamisen nettokustannusvaikutus henkilöstösivukuluineen on noin 2.600 euroa vuodessa, kun otetaan huomioon lakkautettavan osastopäällikön vakanssin kustannukset. Nuorisopalvelupäällikön viran palkkakustannukset henkilöstösivukuluineen n. 55.800 euroa vuodessa, ja ne on huomioitu vapaa-aikatoimialan talousarviossa. Vapaa-aikatoimialan esityksen tiedon mukaan nuorisopalvelupäällikön virka sisältyy vapaa-aikatoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Strateginen HR esittää lisäksi, että vapaa-aikatoimialan tulee tehdä erillinen esitys osastopäällikön viran (vak.nro 404104) lakkauttamisesta, kun virka tulee avoimeksi.

Liite 1Esitys nuorisopalvelupäällikön viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVapaa-aikatoimiala


Liitteet:

Kh § 194
Liite 1:Esitys nuorisopalvelupäällikön viran perustamisesta