Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19306.05.20197

5321-2019 (01 01 00)

Liikuntapalvelupäällikön viran perustaminen vapaa-aikatoimialalle 1.8.2019 lukien

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluihin perustetaan liikuntapalvelupäällikön virka ja samalla lakkautetaan liikuntapalveluvastaavan toimi (vak.nro 403915).

Kh § 193

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 24.4.2019:

Vapaa-aikatoimiala on esittänyt, että vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluihin perustetaan liikuntapalvelupäällikön virka. Vapaa-aikatoimiala on perustellut esitystään liikuntapalveluissa valmisteilla olevalla organisaatiouudistuksella. Liikuntapalvelupäällikkö johtaa perustettavaa Liikunnallisen elämäntavan osastoa.  

Strateginen HR esittää yhdessä vapaa-aikatoimialan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että perustettavaksi esitetyn liikuntapalvelupäällikön kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys liikunta-alaan. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa liikuntapalvelupäällikön viran muiden palvelussuhteen ehtojen suhteen.

Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan liikuntapalvelupäällikön viran perustamisen nettokustannusvaikutus henkilöstökuluineen on noin 22.500 euroa vuodessa. Vapaa-aikatoimialan esityksen tiedon mukaan liikuntapalvelupäällikön virka sisältyy vapaa-aikatoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan ja se on huomioitu vuoden 2019 talousarviossa. Vapaa-aikatoimialalta saadun tiedon mukaan liikuntapalveluiden organisaatiouudistus ei lisää vapaa-aikatoimialan henkilötyövuosien määrää ja kokonaisuudessaan organisaatiouudistus lisää toimialan palkkakustannuksia tässä esityksessä mainitun n. 22.500 euron verran.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys liikuntapalvelupäällikön viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVapaa-aikatoimiala


Liitteet:

Kh § 193
Liite 1:Esitys liikuntapalvelupäällikön vakanssin perustamisesta