Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19106.05.20195

4276-2019 (01 01 00)

40 luokanopettajan viran perustaminen sivistystoimialalle 1.6.2019 lukien

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää 40 luokanopettajan viran perustamista. Virkojen perustaminen sisältyy sivistystoimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan.

Kh § 191

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 16.4.2019:

Sivistystoimiala esittää 40 luokanopettajan viran perustamista sivistystoimialalle. Sivistystoimiala perustelee esitystään sillä, että toimialalla tarvitaan uusia luokanopettajan virkoja, koska oppilasmäärä on lisääntynyt ja lisääntyy ennusteen mukaan tulevaisuudessakin. Toimialalla on esityksen mukaan tällä hetkellä 32 tuntiopettajaa ja lisäksi avoimen vakanssin hoitajia, jotka ovat hoitaneet luokanopettajan tehtäviä.  

Toimialalta saadun tiedon mukaan oppilasmäärä perusopetuksessa on lisääntynyt vuosittain noin 250 oppilaalla, ja tämä lisää luokanopettajien virkojen tarvetta. Luokanopettajan virkojen perustaminen on tärkeää myös henkilöstötyön hallittavuuden kannalta. Sivistystoimialan tulee seurata ja hallita työvoimaa aineittain, jolloin päätoiminen tuntiopettaja -nimike viittaa luokanopettajaan, yläasteen aineenopettajaan ja lukion aineenopettajaan. Lisäksi luokanopettajan virkojen vuosittainen täyttöprosessi edellyttää avoinna olevia virkoja, koska viroissa olevat henkilöt irtisanoutuvat lukuvuoden päättyessä 31.7., ja seuraavaa lukuvuotta varten luokanopettajan virat tulee saada hakuun jo maaliskuussa.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen luokanopettajien palvelussuhteen ehtojen suhteen. Luokanopettajan virkojen palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen peruskoulua koskevien osioiden A ja B mukaisesti. Perustettavien luokanopettajan virkojen kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti.

Sivistystoimialan esityksen mukaan luokanopettajan virkojen perustaminen lisää toimialan palkkakustannuksia työnantajasivukuluineen yhteensä n. 68.500 euroa vuodessa. Strateginen HR toteaa, että sivistystoimialan tulee varautua siihen, että palkkakustannukset nousevat tosiasiassa esitettyä enemmän, mikäli kaikki luokanopettajan virat täytetään. Luokanopettajan virkojen perustaminen on huomioitu toimialan henkilöstösuunnitelmassa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strateginen HR esittää, että päätoimiset tuntiopettajuudet lakkautetaan siinä vaiheessa, kun tällä päätöksellä perustettavat luokanopettajan virat on täytetty.

Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

Liite 1Vakanssilomake, 40 luokanopettajan virkaa

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 191
Liite 1:Vakanssilomake, 40 luokanopettajan virkaa