Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19006.05.20194

2747-2019 (01 01 00)

Kotihoidon palveluesimiehen viran perustaminen hyvinvointitoimialalle Luolavuori - Koivulan kotihoitoalueelle 1.7.2019 lukien

Tiivistelmä: -

Kh § 190

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, vs. palvelussuhdepäällikkö Hanna Haukkasalo 11.3.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa esittää kotihoidon palveluesimiehen viran perustamista Luolavuori-Koivulan kotihoidon alueelle 1.9.2019 lukien.

Turun Kaupunki on vastaanottanut Luolavuori-Koivulan kotihoidon alueen ostopalvelujen puitesopimusta koskevan irtisanomisilmoituksen 28.9.2018. Debora Oy on irtisanonut puitesopimuksen kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Sosiaali- ja terveyslautakunta on 7.11.2018 § 295 päättänyt, että palvelut toteutetaan kaupungin omana toimintana. Kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 21.1.2019 § 39, että Turun kaupungin hyvinvointitoimiala vastaanottaa Luolavuori-Koivulan alueen kotihoidon liikkeen luovutuksena ja kaupunginjohtaja valtuutetaan sopimaan luovutuksen ehdoista. Luolavuori-Koivulan kotihoidon palvelua tosiasiallisesti tuottava henkilökunta siirtyy Turun kaupungin palvelukseen liikkeenluovutuksen periaattein.

Palvelujen tuottaminen kaupungin omana toimintana edellyttää yhteensä 34 vakanssin perustamista. Luolavuori – Koivulan palvelujen tuottamiseen on perustettu 1.3.2019 lukien 30 lähihoitajan ja 3 sairaanhoitajan työsopimussuhdetta ja nyt esitetään perustettavaksi palveluesimiehen virka 1.9.2019 lukien. Tehtävää on hoidettu tilapäisellä palkkaamisluvalla yli muutosvaiheen.

Esitys sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2019 vahvistettuun henkilöstösuunnitelmaan. Palveluesimiehen tehtävässä käytetään julkista valtaa, joten tehtävää varten tarvitaan virka.

Toimiala on esittänyt viran kelpoisuusvaatimukseksi sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 4 mom, mutta palveluesimiehen viran kelpoisuusvaatimukseksi tulisi asettaa sama kelpoisuusvaatimus kuin muille kotihoidon esimiehille: Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito. Toimen tehtäväkohtainen palkka on 1.4.2019 tehdyn yleiskorotuksen jälkeen 2959,08 €/kk.

Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa perustettavaksi esitetyn palveluesimiehen viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Strateginen HR toteaa, että toimien perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2019 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon ja toimialan tulee tarkastella henkilötyövuosien kokonaiskehitystä kriittisesti. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 190
Liite 1:Esitys viran perustamisesta