Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus10811.03.201910

2425-2019 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialalle vammaispalveluihin

Tiivistelmä: -

Kh § 108

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 26.2.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle vammaispalveluihin perustetaan sosiaalityöntekijän virkasuhteinen toimi 1.4.2019 lukien.

Vammaispalvelujen sosiaalityössä ja palveluohjauksessa on ollut todettavissa jo parin vuoden ajan asiakastyöstä johtuvaa psykososiaalisen kuormituksen kasvua. Työterveyshuolto ja työsuojelu ovat myös kiinnittäneet huomiota vammaispalvelujen sosiaalityön ja palveluohjauksen tilanteeseen. Erityisesti neuropsykiatristen asiakkaiden sekä lapsiperheiden hakemusten määrä on lisääntynyt niin, ettei kaikkia hakemuksia ole pystytty käsittelemään vammaispalvelulain mukaisen palvelutakuun puitteissa. Työyhteisön rakenteiden ja työmenetelmien kehittäminen sekä työtä tukevien toimintojen käyttäminen eivät esityksen mukaan riitä ratkaisemaan ylikuormittumisen ongelmia. Toimialan esityksen mukaan näistä syistä vammaispalveluihin tarvitaan uusi sosiaalityöntekijän virka.

Virkasuhde tarvitaan, koska sosiaalityöntekijä tekee yksilöä koskevia viranhaltijapäätöksiä. Sosiaalityöntekijän vakanssi sisältyy hyvinvointitoimialan vuodelle 2019 vahvistettuun henkilöstösuunnitelmaan. Perustettavan viran kustannusvaikutus kuluvalle vuodelle on n. 40 000 € ja kustannusvaikutus vuositasolla jatkossa on n. 51 000 €.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi ehdotetun viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Strateginen HR toteaa, että toimien perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2019 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Esitettyjen muutosten toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginhallitus:

PäätösKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.4.2019 lukien sosiaalityöntekijän virka (KVTES/04SOS04A), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3 190,00€/kk ja jonka kelpoisuusvaatimus on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 108
Liite 1:Esitys viran perustamisesta