Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus10911.03.201911

2243-2019 (01 01 00)

Johtavan koulupsykologin viran perustaminen hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä: -

Kh § 109

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.2.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan johtavan koulupsykologin virka 1.4.2019 lukien. Toimiala perustelee esitystään sillä, että perustettavaksi esitetyllä johtavan koulupsykologin viralla kohtuullistetaan psykososiaalisten palveluiden johtajan työkuormaa ja turvataan riittävä esimiestyö koulupsykologeille.

Koulupsykologeilla on tällä hetkellä vastuutyöntekijä, jonka tehtävänkuvaan on kuulunut suppeasti esimiestehtäviä, mutta budjettivastuu ja esimiestyön kokonaisvastuu ovat psykososiaalisten palvelujen johtajalla. Psykososiaalisten palvelujen johtajan suoran esimiestyön osuus on tällä hetkellä liian suuri johtamisen ja kehittämisen kannalta. Koulupsykologityö on vaativaa ja sitä koskee oma erityislainsäädäntönsä. Esityksen mukaan yksikkö tarvitsee esimiehen riippumatta hallinnollisesta sijainnista tai mahdollisesti toteutuvasta sote-uudistuksesta.

Virkasuhde tarvitaan, koska perustettavaksi esitetyn johtavan psykologin tehtävään kuuluu yksikön budjettivastuu.

Esityksellä ei ole vaikutusta hyvinvointitoimialan työvoiman määrään, eikä sillä ole merkittävää talousvaikutusta, koska tarkoitus on lakkauttaa koulupsykologin työsuhteinen toimi 409130 sen vapauduttua. Esitys sisältyy hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelmaan vuodelle 2019.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi ehdotetun viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Esitettyjen muutosten toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.4.2019 lukien johtavan koulupsykologin virka (KVTES/ hinnoittelematon), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3640 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on laillistetun psykologin pätevyys ja tehtävään soveltuva työkokemus. Perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 109
Liite 1:Esitys viran perustamisesta