Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6011.02.20197

1493-2018 (01 01 00, 01 02 00)

Kaupunkiympäristötoimialan ympäristönsuojelun luonnonsuojelutarkastajan viran (vak.nro 101094) kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistus

Tiivistelmä: -

Kh § 60

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 5.2.2019:

Kaupunkiympäristötoimiala on esittänyt toimialan luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun yksikössä olevan luonnonsuojelutarkastajan viran (vak.nro 101094) kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista. Virka on tällä hetkellä täyttämättä eläköitymisen vuoksi ja sitä hoidetaan sijaisjärjestelyin.

Toimiala on perustellut po. viran kelpoisuusvaatimuksen muutostarvetta siten, että siinä tulisi korostaa luonnontieteellisen tutkinnon ja koulutuksen merkitystä tehtävän hoidossa. Viran kelpoisuusvaatimus ei tällä hetkellä sisällä lainkaan koulutusvaatimusta ja viran ainoa kelpoisuusvaatimus on käytännön kokemus luonnonsuojelutyössä sekä hyvä luonnon- ja paikallistuntemus. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa toimialan esittämän viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Toimiala esittää luonnonsuojelutarkastajan viran uudeksi tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.960,97 €/kk, mikä vastaa ympäristönsuojelun ympäristötarkastajien vastaavan koulutusvaatimuksen mukaista tehtäväkohtaista palkkaa. Toimialan näkemyksen mukaan luonnonsuojelutarkastajan tehtävät vastaavat vaativuudeltaan ympäristötarkastajien tehtäviä.

TS:n TVA-ryhmä on käsitellyt luonnonsuojelutarkastajan viran tehtäväkuvauksen sekä tehtävän vaativuustekijät -lomakkeen ja tämän käsittelyn jälkeen strateginen HR on arvioinut, että viran tehtäväkohtainen palkka tulisi vastata ympäristönsuojelussa olevien ympäristötarkastajan virkojen tehtäväkohtaisen palkan tasoa 2.960,97 €/kk.

Luonnonsuojelutarkastajan viran täyttö on hyväksytty kaupunkiympäristötoimialan jo vuoden 2018 henkilöstösuunnitelmassa.

Liite 1Esitys viran muuttamisesta -lomake

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 60
Liite 1:Esitys viran muuttamisesta -lomake