Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5711.02.20194

1201-2019 (01 01 00)

Johtavan sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialalle perhe- ja sosiaalipalvelujen palveluohjausyksikköön

Tiivistelmä: -

Kh § 57

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 30.1.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perhe- ja sosiaalipalvelujen Palveluohjaukseen perustetaan johtavan sosiaalityöntekijän virka 1.3.2019 lukien. Kyseisessä yksikössä ei tällä hetkellä ole vakinaista virkaa hoitamassa esimiehen tehtäviä.

Virkasuhde tarvitaan, koska johtava sosiaalityöntekijä tekee yksilöä koskevia viranhaltijapäätöksiä.

Yksikön toiminnan painopiste on ennaltaehkäisevien palvelujen antaminen. Yksikkö on voimakkaasti laajentumassa jalkautuvaan sosiaali- ja palveluohjaukseen, uusien aikuis- ja lapsiperheasiakkaiden alkuvaiheen arviointiin ja sekä ohjauspalvelujen digitalisaation kehittämisen. Lisäksi yksikkö vastaanottaa sähköiset toimeentulotukihakemukset keskitetysti. Yksikkö luo mallin maakunnalliseen asiakasohjaukseen ja uusien asiakkaiden vastaanottoon. Toimialan esityksen mukaan näistä syistä on välttämätöntä, että yksikköön saadaan pysyvä vakanssi.

Esityksellä ei ole kustannuksia lisääviä vaikutuksia, koska sitä on hoidettu koko vuosi 2018 tilapäisellä vakanssilla. Perustettavaksi esitetty virka sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2019 vahvistettuun henkilöstösuunnitelmaan.

Henkilöstöjohtaja on paikallisella järjestelyerää koskevalla päätöksellään 25.1.2019 § 34 korottanut mm. johtavien sosiaalityöntekijöiden palkkoja. Johtavan sosiaalityöntekijän tehtäväkohtainen palkka on 1.1.2019 lukien 3720€/kk. Myös nyt perustettavaksi esitetyn johtavan sosiaalityöntekijän viran palkka tulee määritellä tälle tasolle.

Esityksessä esitetään viran kelpoisuusvaatimukseksi sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito. Viralle tulisi kuitenkin asettaa sama kelpoisuusvaatimus kuin muillekin johtavan sosiaalityön viroille: sosiaalityöntekijän kelpoisuus, alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito.

Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa perustettavaksi ehdotetun viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Esitettyjen muutosten toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2019 lukien johtavan sosiaalityöntekijän virka (KVTES/04SOS04A), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3720€/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalityöntekijän kelpoisuus, alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 57
Liite 1:Esitys viran perustamisesta