KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-32-24-10, pinta-alaltaan 25200 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Virvoituksentie 5, 20720 Turku

 

Kauppahinta:

 

Miljoonakolmesataayhdeksänkymmentäkahdeksantuhatta kuusisataa (1.398.600,00) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että kaupan kohde on jo osittain ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Kaupan kohteella sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Osaan kaupan kohteesta kohdistuva, 9.12.2015 allekirjoitettu, maanvuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kaupan kohteen perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo kaupan kohdetta.

 

5. Maankäyttö

 

Kaupan kohde on 27.2.1962 voimaan tulleen asemakaavan mukaista yleisten rakennusten korttelialuetta (Y).

 

Kaupan kohde rajoittuu yleisten rakennusten korttelialueen (Y) tonttiin, 19.05.1967 vahvistetun asemakaavan mukaiseen pysäköimisalueeseen korttelin 23 tarpeisiin (LP23), Honkamäenpuiston ja Takamaanpuiston puistoalueisiin sekä Virvoituksentien katualueeseen.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen kor­jaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaaditta­essa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -13 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

15. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

16. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

   17. Muut ehdot

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteella on vireillä asemakaavanmuutos ”Virvoituksentie” (13/2018, OAS 23.10.2018/muutettu 9.11.2018). Asemakaavanmuutoksella tutkitaan länsiosalle tonttia 7 (entinen Luolavuoren vanhainkoti, nykyinen vaihto-opiskelija-asuntola Retrodorm) erilaisia maakäyttövaihtoehtoja kuten täydennysrakentamista, uudisrakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta. Kaupan kohteena oleva Mäntyrinteen vanhainkodin osa nykyisestä tontista 7 on mukana kaavamuutoksessa vain kaavateknisessä tarkoituksessa, tontin rakennusalan uudelleen rajauksen vuoksi.

 

18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappa­letta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julki­selle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-31-17-5, pinta-alaltaan 12729 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 368 / 25.10.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Luolavuorentie 1, 20810 Turku

 

Kauppahinta:

 

Miljoonakolmesataaviisikymmentäkaksituhatta viisisataakuusikymmentäkaksi ja 50/100 (1.352.562,50) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että kaupan kohde on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Kaupan kohteella sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Kaupan kohdetta koskeva 9.12.2015 allekirjoitettu maanvuokrasopimus katsotaan kokonaisuudessaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 31.3.2018 voimaan tulleen asemakaavan mukaista yleisten rakennusten korttelialuetta (Y).

 

Tontti rajoittuu saman asemakaavan mukaiseen sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeseen ja asuinkerrostalojen korttelialueeseen, 28.10.1981 vahvistetun asemakaavan mukaiseen autopaikkojen korttelialueen, joka on tarkoitettu YS1 -korttelialueen tarpeisiin (LPA1) tonttiin 853-31-17-2, Harakkakallio –nimiseen puistoalueeseen (31P) sekä Luolavuorentien katualueeseen (31K).

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Rasitteet

 

Kaupan kohdetta koskee kiinteistörekisterin mukaan seuraavat rasitteet/oikeudet:

 

1) Kulkuyhteys asemakaava-alueella (853-2018-K37)

Rekisteröintipvm: 1.11.2018

Oikeutetut: 853-31-17-4

Rasitetut: 853-31-17-5

2) Kulkuyhteys asemakaava-alueella (853-2018-K38)

Rekisteröintipvm: 1.11.2018

Oikeutetut: 853-31-17-5

Rasitetut: 853-31-20-3, 853-31-9903-0

 

Rasitteiden sisällöstä ja ehdoista on sovittu 7.6.2018 allekirjoitetussa rasitesopimuksessa, joka on toimitettu Ostajalle.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeus-asteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

   18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-73-54-14, pinta-alaltaan 9194 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 169 / 18.5.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Liinahaankatu 17, 20320 Turku

 

Kauppahinta:

 

Yhdeksänsataakuusikymmentäyhdeksäntuhatta kahdeksansataaviisikymmentä (969.850,00) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Tontilla sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 8.2.1968 vahvistetun asemakaavan mukaista yleisten rakennusten korttelialuetta vanhusten hoitolaitosta varten. (YS1).

 

Tontti rajoittuu saman asemakaavan mukaiseen rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueen (AR) tonttiin 853-73-54-15, 12.8.1965 vahvistetun asemakaavan mukaiseen omakotirakennusten korttelialueen (AO) tonttiin 853-73-54-12, Liinahaankadun katualueeseen sekä istutettavaan puistoalueeseen (PI).

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -13 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

15. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

16. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

17. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-77-13-3, pinta-alaltaan 8356 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 173 / 21.5.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Rakennusmestarintie 7, 20320 Turku

 

Kauppahinta:

 

Viisisataakuusikymmentäkahdeksantuhatta sataneljäkymmentä (568.140,00) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Tontilla sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 4.5.1987 voimaan tulleen asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta, jolla saadaan harjoittaa myös vastaavaa yksityistä palvelutoimintaa (YKS).

 

Tontti rajoittuu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueen (AR) tonttiin 853-77-13-2, Mälikkälänmetsä –nimiseen lähivirkistysalueeseen (VL/S) sekä Viilarinkadun ja Rakennusmestarintien katualueisiin.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Rasitteet

 

Tontilla sijaitsee liitekartan M 173 / 21.5.2018 likimääräisesti osoittamilla paikoilla Turku Energian kaukolämpöjohto sekä Turun Vesihuolto Oy:n vesijohto. Edellä mainitut johdot saavat sijaita nykyisillä paikoillaan korvauksetta.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Kaupunki on tämän kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä toimittanut ostajalle kiinnityksiä koskevat alkuperäiset panttikirjat vapaina kaikista vakuusoikeuksista, jotka ostaja tämän kauppakirjan allekirjoituksella kuittaa vastaanotetuiksi. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-83-56-5, pinta-alaltaan 5231 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 172 / 21.5.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Signalistinkatu 2, 20360 Turku

 

Kauppahinta:

 

Kolmesataayhdeksänkymmentäseitsemäntuhatta viisisataa (397.500,00) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Tontilla sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 16.10.2004 voimaan tulleen asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YS-1).

 

Tontti rajoittuu saman asemakaavan mukaiseen palvelurakennusten korttelialueen (P-1) tonttiin 853-83-56-6, 5.8.1971 vahvistetun asemakaavan mukaiseen asuinkerrostalojen korttelialueen (AK) tonttiin 853-83-56-1, puistoalueeseen sekä Signalistinkadun, Rauramäentien ja Varusmestarintien katualueisiin.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunni­telmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Rasitteet

 

Tonttia rasittaa kiinteistörekisterin mukaan seuraavat rasitteet:

 

1) Lämpöjohdon sijoittaminen ja käyttäminen (853-2004-K38)

Toimitus-/päätöspvm: 29.10.2004

Oikeutetut: Turku (853)

Rasitetut: 853-83-56-5, 853-433-7-28 KAERLA

2) Viemärijohdon sijoittaminen ja käyttäminen (853-2004-K39)

Toimitus-/päätöspvm: 29.10.2004

Oikeutetut: Turku (853)

Rasitetut: 853-83-56-5

3) Kulkuyhteys asemakaava-alueella (853-2014-K6)

Rekisteröintipvm: 3.4.2014

Oikeutetut: 853-83-56-6

Rasitetut: 853-83-56-5

Rajaukset: pelastustie

 

Kohdan 3 mukainen kulkuyhteys on rakennettu ja kunnossapidosta huolehtii kaupan kohteena oleva tontti 5.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

   18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-1-15-12, pinta-alaltaan 3646 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 167 / 18.5.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Hovioikeudenkatu 3, 20500 Turku

 

Kauppahinta:

 

Miljoonakahdeksansataaneljäkymmentätuhatta (1.840.000,00) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Tontilla sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 28.12.1982 vahvistetun asemakaavan mukaista sosiaalitointa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YS).

 

Tontti rajoittuu saman asemakaavan mukaiseen asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueen (AL) tonttiin 853-1-15-11, 24.4.1953 vahvistetun asemakaavan mukaiseen asuinkerrostalojen tonttiin (Rj41 / Yp) 853-1-15-6, 20.8.1960 vahvistetun asemakaavan mukaiseen asunto- ja liikerakennusten korttelialueen (A) tonttiin 853-1-15-8, 9.6.1962 vahvistetun asemakaavan mukaiseen asunto- ja liikerakennusten korttelialueen (A) tonttiin 853-1-15-9 sekä Hovioikeudenkadun ja Vähä-hämeenkadun katualueisiin.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Rasitteet

 

Tontilla sijaitsee liitekartan M 167 / 18.5.2018 osoittamalla paikalla Turku Energia Sähköverkot Oy:n sähköjohto. Edellä mainittua johto voi sijaita nykyisellä paikallaan korvauksetta.

 

Ostaja on tietoinen, että kiinteistöllä 853-1-15-11 on oikeus, 15.6.1988 allekirjoitetun käyttöoikeussopimuksen mukaisesti, sijoittaa autosuojan routasuojaus enintään 1000 m2 kaupan kohteen puolelle liitekartan M 167 / 18.5.2018 osoittamalle paikalle. Ostaja on tutustunut 15.6.1988 allekirjoitettuun käyttöoikeussopimukseen.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

   18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

KAUPPAKIRJA

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy

Y-tunnus 2718451-6

 

Kaupan kohde

 

Turun kaupungissa sijaitseva tontti 853-8-23-5, pinta-alaltaan 6115 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 171 / 18.5.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

 

Puutarhakatu 39, 20100 Turku

 

Kauppahinta:

 

Miljoonaviisisataayhdeksäntuhatta sataviisikymmentäseitsemän ja 50/100 (1.509.157,50) euroa

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös §

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella. Tontilla sijaitsee ostajan omistamia rakennuksia, jotka eivät kuulu luovutukseen.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Maankäyttö

 

Tontti on 5.4.2003 asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta, jolle saa rakentaa vanhainkodin tai vastaavaa toimintaa (YS-1).

 

Tontti rajoittuu 10.12.1988 voimaan tulleen asemakaavan mukaiseen asuinpientalojen korttelialueen, jolla ympäristö säilytetään (AP/s) tonttiin 853-8-23-6, yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen (ET) tonttiin 853-8-23-3 sekä Puutarhakadun, Rauhankadun ja Annankadun katualueisiin.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus

rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Mikäli kaupan kohteella sijaitseviin tai sinne rakennettaviin rakennuksiin joudutaan toteuttamaan uusia liittymiä, Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupun­ki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että kiinteistönomistaja noudattaa niiden sijoittamiseen lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

12. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä taval­la.

 

13. Rasitteet

 

Vuokra-alueella sijaitsee asemakaavassa maanalaista johtoa varten osoitettu alueen osa liitekartan M 171 / 18.5.2018 osoittamassa paikassa. Em. alueella sijaitsee kaukolämpötunneli/lämmönsiirtojohto, jota varten on tehty kiinteistörekisteriin merkintä käyttöoikeuden supistamisesta (päätöspäivämäärä 28.10.1988).

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

   18. Pääkauppakirja

 

Osapuolet ovat maakaaren 2 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla yksilöidysti sopineet, että tämän kauppakirjan mukaisen kaupan myyjän vastuusta ja sen rajoituksista on sovittu [Hemsön ostajayhtiön] ja Turun kaupungin [ ].[ ].2019 allekirjoittamaa ostajan koko osakekantaa (eli Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:tä) koskevan kauppakirjan (”Pääkauppakirja”) ehtojen mukaisesti. Pääkauppakirjassa termillä ”Kiinteistöt” tarkoitetaan osaltaan myös kiinteistöä, joka on tässä kauppakirjassa tarkoitettu kaupan kohde. Pääkauppakirjan ”Kiinteistöjä” koskevia sopimusehtoja sovelletaan tämän kauppakirjan mukaiseen kauppaan. Mikäli tämän kauppakirjan ja Pääkauppakirjan soveltuvien ehtojen välillä on ristiriita, annetaan etusija Pääkauppakirjan ehdoille.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 201

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.