Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus2721.01.20196

14679-2018 (01 01 00)

Palveluohjauksen päällikön viran perustaminen hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan palveluohjauksen päällikön virka 1.1.2019 lukien.

Kh § 27

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 21.12.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.1.2019 lukien palveluohjauksen päällikön virka (KVTES hinnoittelematon), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.982,54 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimus on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

Esityksen mukaan hyvinvointitoimialan vanhus- ja vammaispalveluihin perustettiin vuoden 2018 alusta Palveluohjauksen tulosyksikkö ja sen talousarvio vuodelle 2018 on 4,1 milj.€ ja henkilöstömäärä yksikössä on 34 työntekijää. Palveluohjauksen kokonaisuus muodostuu neuvonnan ja ohjauksen palveluista (Palvelutori), keskitetystä palvelutarpeen arvioinnin yksiköstä, ikäihmisten kotiin tuotavien tukipalveluiden kokonaisuudesta, keskitetystä palvelusetelitoiminnasta ja sotainvalidien - ja veteraanien palveluista. Palveluohjauksen tulosyksikkö on muotoutunut selkeästi vastaamaan suuresta osasta strategista asiakasohjausta, jolla tulee olemaan vaikutusta kotihoidon asiakkaiden palveluiden alkamiseen ja tasavertaisiin ja - laatuisiin palvelusuunnitelmiin. Lisäksi palveluohjauksen koko prosessin vahvistaminen lisää ikäihmisten palveluista saatavaa tietoa kullekin asiakkaalle ja jokaiselle luotavan räätälöidyn palvelukokonaisuuden mahdollistamista.

Työtehtäviä kuvaa johtamistyön lisäksi kehittämistyö eri asiakasprosessien, verkostojen ja palvelutarpeen organisoinnissa. Palveluohjaukseen kohdistuu resurssipainetta, laaja-alaista ammatillisen osaamisen tarvetta ja uuden teknologian käyttöönottotarvetta. Palveluohjauksen päälliköltä vaaditaan muutosjohtamisen ja innostamisen osaamista päivittäisessä työssä ja hän vastaa palveluohjeuksen resurssien riittävyydestä ja henkilöstöresurssin kokonaistaloudellisesta käytöstä.

Esityksessä on todettu myös, että valtakunnallisen palvelurakennemuutoksen vuoksi palveluohjauksen keskittäminen nähdään tärkeänä kuntalaisten mahdollisimman tasa-arvoisena ja asiakasystävällisenä palveluna sekä kustannustehokkaana toimintana. Turku kehittää ikäihmisten palveluohjausta, joka sisältää toiminnan suunnittelun, johtamisen ja henkilöstön tukemisen muutoksessa huomioiden maakunnallisen palveluohjauksen kehittämistyön.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.982,52 €/kk. Palveluohjauksen päällikön tehtäväkuvaus on päivitetty ja tehtäväkohtainen palkka vertautuu kotihoidon palvelupäälliköiden tehtäväkohtaiseen palkkaan (KVTES hinnoittelematon). Nyt vakinaistettavaksi esitettävää palveluohjauksen päällikön tehtävää on hoidettu tilapäisellä vakanssilla (923038) ajalla 1.1.2018-31.12.2018 ja vakanssin tehtäväkohtainen palkka on 3.982,52 €/kk. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimialan esityksen mukaan viran perustamisen kokonaiskustannukset ovat vuositasolla noin 65.000 euroa. Palveluohjauksen päällikön virka on budjetoitu vuoden 2019 talousarvioon ja se sisältyy vuoden 2018 hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelmaan perustettavaksi vuonna 2018.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran pätevyysvaatimukseksi tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran/toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2019 lukien palveluohjauksen päällikön virka (KVTES hinnoittelematon), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.982,54 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimus on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

Toimiala oikeutetaan täyttämään virka julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 27
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta