Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52217.12.201819

13737-2018 (01 01 00)

Palveluohjaajan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Esitetään perustettavaksi palveluohjaajan virka vammaispalvelujen sosiaalityön ja palveluohjauksen yksikköön.

Kh § 522

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 7.12.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle

perustetaan palveluohjaajan virka. Virka sijoittuisi vammaispalvelujen sosiaalityön ja palveluohjauksen yksikköön.

Toimisalan esityksessä on viran perustamista perusteltu lisääntyneestä työmäärästä johtuvalla resurssitarpeella. Sosiaalityöntekijöiden lisäksi vammaispalveluissa työskentelee yksi vakituisessa virkasuhteessa oleva palveluohjaaja, jonka tehtäviin kuuluu pääsääntöisesti ikäihmisten kuljetuspalveluihin liittyvä palvelutarpeen arviointien, palvelusuunnitelmien ja viranhaltijapäätösten tekeminen.

Työmäärä kuljetuspalveluissa on toimialan esityksen mukaan lisääntynyt niin, ettei yksi palveluohjaaja pysty käsittelemään kaikkia hakemuksia vammaispalvelulain mukaisen palvelutakuun (3 kk) puitteissa.

Töiden lisääntymisen takia on vammaispalveluihin palkattu ajalle 1.1. – 31.12.2018 palveluohjaaja tilapäiseen määräaikaiseen palvelussuhteeseen. Toisen palveluohjaajan tarve on kuitenkin osoittautunut pysyväksi.

Toimialan esityksessä on myös tuotu esiin vammaispalvelujen sosiaalityössä ja palveluohjauksessa todettu psykososiaalisen kuormituksen kasvu. Työterveyshuolto ja työsuojelu ovat kiinnittäneet tilanteeseen huomiota. Ylikuormittumisen ongelmien ratkaisemiseksi yksikköön tarvitaan esityksen mukaan lisää henkilöresurssia.

Esityksellä ei ole vaikutuksia hyvinvointitoimialan työvoiman määrään, koska tehtävää on hoidettu vuoden 2018 aikana tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä. Esityksellä ei ole myöskään kustannusvaikutuksia.

Perustettavaksi esitetyn palveluohjaajan viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin tehdyn esityksen kanssa.

Konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan viran tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on määritelty oikein, eikä strategiselle HR:llä ole muutoinkaan huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäinen sijoituspaikka hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2019 lukien palveluohjaajan virka (KVTES/04SOS030), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.630,87 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.


PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 522
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta