Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52317.12.201820

13995-2018 (01 01 00)

Johtavan perheohjaajan viran perustaminen ja johtavan perhetyöntekijän viran lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään perustettavaksi johtavan perheohjaajan virka ja lakkautettavaksi johtavan perhetyöntekijän virka.

Kh § 523

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 29.11.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle

perustetaan 1.2.2019 johtavan perheohjaajan virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan johtavan perhetyöntekijän virka vakanssinumero 358050.

Johtavan perheohjaajan viran tarve liittyy hyvinvointitoimialan toimialajohtajan hallinnon järjestämispäätökseen sisältyvään avohuollon sosiaalityö uudelleen organisointiin. Avohuollon sosiaalityö organisoidaan palveluprosessiperustaisesti aikuissosiaalityöksi, lapsiperhesosiaalityöksi ja lastensuojeluksi.

Sosiaalityön alle uudessa organisaatiossa sijoitetaan ohjaajatyön tuki/perhetyön ohjaus. Yksikön tehtävänä on vastata sosiaalityön ja lastensuojelun sekä tarvittaessa aikuissosiaalityön ohjaajien, sosiaaliohjaajien, perheohjaajien ja perhetyöntekijöiden ammatillisesta työn tukemisesta. Nyt perustettavaksi esitetty johtava perheohjaajan virka tarvitaan yksikön vastuuhenkilön tehtävien hoitamiseen. Virkasuhde tarvitaan koska johtava perheohjaaja tekee yksilöä koskevia viranhaltijapäätöksiä.

Toimialan esityksen mukaan viran perustaminen ei lisää toimialan henkilöstön käyttöä, koska samanaikaisesti lakkautetaan avoinna oleva johtavan perhetyöntekijän virka, jossa on avoimen vakanssin hoitaja 31.1.2019 asti. Esityksellä ei ole kustannusvaikutuksia.

Perustettavaksi esitetyn johtavan palveluohjaajan viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin tehdyn esityksen kanssa.

Konsernihallinnon strategisen HR:n näkemyksen mukaan viran tehtävänimike, kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on määritelty oikein, eikä strategiselle HR:llä ole muutoinkaan huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta/lakkauttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäinen sijoituspaikka hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.2.2019 johtavan perheohjaajan virka (KVTES/04SOS030), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.929,78 € ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) mukainen pätevyys. Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito,

että 1.2.2019 lukien lakkautetaan johtavan perhetyöntekijän virka, vakanssinumero 358050 ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä


PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 523
Liite 1:Esitys viran perustamisesta/lakkauttamisesta