Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52517.12.20181

9161-2018 (10 00 00, 08 01 02)

Aiesopimus 2 Turun sataman matkustaja- ja rahtiliikenteen toimintaedellytysten kehittämiseksi

Tiivistelmä: -

Kh § 525

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

Kaupunginhallitus hyväksyi 20.8.2018 § 313 aiesopimuksen Turun sataman matkustaja- ja rahtiliikenteen toimintaedellytysten kehittämiseksi.

Aiesopimus 2:lla jatketaan osapuolten yhteinen selvitys- ja suunnittelutyö koskien nykyisten matkustajaterminaalien alueen ns. Kanavaniemen alueen uudelleenjärjestelyä. Tavoitteena on uusin ratkaisuin saavuttaa kustannushyötyjä ja laivaliikenteen toiminnallista tehostamista. Näitä tavoitellaan uuden yhteiskäyttöisen terminaalin ja siihen liittyvien yhteisten liikenne- ja pysäköintijärjestelyjen toteuttamisella.

Uuden terminaalin toteutus tarjoaa myös luontevan mahdollisuuden ajanmukaiseen turvallisuuden kehittämiseen.

Satama-alueen kehittämisellä tavoitellaan lisäksi maankäytön muutoksia siten, että sataman toiminnan tehostuessa vapautuu uusia kiinnostavia alueita kaupunkikehitykseen etenkin Turun linnan ja Aurajoen väliseltä alueelta, mutta myös laajemmin Turun Linnan ympäristössä. Aurajokirannassa ja sataman suulla vapautuvien alueiden tulevaan käyttöön ei aiesopimuksessa oteta kantaa, vaan niiden kehittäminen toteutetaan kaupungin omina strategisina hankkeina, joille asetettaan erikseen tavoitteet.

Allekirjoittaessa 22.8.2018 Aiesopimus 1:n osapuolet sopivat, että ennen Aiesopimus 1:n päättymistä 31.12.2018 osapuolet neuvottelevat ja sopivat Aiesopimus 2:sta, jossa tarkennetaan järjestelyjen toteuttamista ja yksilöidään tarkemmin järjestelyjen kannalta tarvittavia asioita.

Liite 1Aiesopimus 2

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan aiesopimuksen sekä oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Bergström ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoTallink Silja Oy
aoTurun Satama Oy
aoViking Line Abp
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvArve Minna


Liitteet:

Kh § 525
Liite 1:Aiesopimus 2