Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus48810.12.201812

14040-2018 (01 01 00)

Työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksen johtajan viran (vak.nro 372000) kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään, että työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksessa olevan johtajan viran kelpoisuusvaatimukseksi muutetaan 1.1.2019 lukien tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Kh § 488

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 30.11.2018:

Kaupunkikehitysryhmän johtaja ja työllisyyspalvelujohtaja ovat esittäneet, että työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksen johtajan viran (vak.nro 372000) kelpoisuusvaatimusta muutetaan siten, että viran kelpoisuusvaatimuksena on 1.1.2019 lukien tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Esityksen mukaan työkeskuksen johtajan viran työ on yleisjohtamista. Tehtävänä on työkeskuksen toiminnan, talouden ja henkilöstön johtaminen. Keskeistä on myös organisaation ja toiminnan kehittäminen yhteistyössä henkilöstön kanssa sekä sidosryhmäyhteistyö.

Po. johtajan viran nykyisenä kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 4 mom. Työkeskus on osa työllisyyspalvelukeskusta. Työllisyyspalvelukeskuksessa työskentelee mm. sosiaalihuollon henkilöstöä, joten sosiaalihuoltoalan asiantuntemusta palvelukeskuksessa on. Näin ollen konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esityksen suhteen.

Liite 1Esitys viran muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksen johtajan viran (vak.nro 372000) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan 1.1.2019 lukien tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksen johtajan viran (vak.nro 372000) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan 1.1.2019 lukien tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11-2, 1 poissa.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä kaupunginhallituksen päätökseksi tulleen esittelijän kokouksessa tarkistaman päätösehdotuksen puolesta äänestivät Eklund, Pätäri, Maaskola, Miikkola, Laivoranta, Hassan, Vornanen, Ruohonen, Aaltonen, Perho  ja Kattelus.

Yrttiahon tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänesti hänen lisäkseen häntä kannattanut Rinne:

”Kaupunginhallitus päättää, että työllisyyspalvelukeskuksen työkeskuksen johtajan viran (vak.nro 372000) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan 1.1.2019 lukien tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.”

Sundqvist oli poissa kokouksesta.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedTyöllisyyspalvelukeskus


Liitteet:

Kh § 488
Liite 1:Esitys viran muuttamisesta