SOPIMUS VAROJEN SIIRROSTA

 

1.SOPIJAPUOLET

 

1) Turku 2011 - säätiö, Stiftelsen Åbo 2011 sr

Y-tunnus: 2163716-6

(myöhemmin ”Säätiö”)

 

2) Turun Kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

(myöhemmin ”Kaupunki”)

 

Molemmat sopijapuolet myöhemmin erikseen ”Osapuoli” ja molemmat yhdessä ”Osapuolet”

 

2.SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

 

Säätiö on asetettu selvitystilaan 18.4.2018 tehdyllä säätiön hallituksen kevätkokousten päätöksellä. Säätiön hallitus päätti, että Säätiön selvitysmieheksi valitaan Laura Klami, joka on selvittänyt Säätiön omaisuuden ja velat siten kuin ne selvitystilan aikana tulee selvittää.

 

Säätiön säännöissä todetaan, että Säätiön purkautuessa sen koko omaisuus luovutetaan Turun kaupungille käytettäväksi luovien toimialojen tukemiseen Turussa. Lisäksi Kaupunki ottaa vastattavakseen Säätiölle selvitystilan aikana tai Säätiön rekisteristä poistamisen jälkeen kuuluvista ja/tai mahdollisesti määrättävistä veroista tai muista maksuista.

 

Selvitysmies on tehnyt päätöksen siirtää tällä sopimuksella Säätiön varat Kaupungille käytettäväksi Säätiön sääntöjen mukaisesti luovien toimialojen tukemiseen Turussa yleishyödyllisenä pidettävällä tavalla. Säätiö tullaan purkamaan ja poistamaan säätiörekisteristä viipymättä sen jälkeen, kun se on mahdollista.

 

Tällä sopimuksella Osapuolet sopivat Säätiön varojen siirtämisestä Kaupungille. Selvitysmies laatii tämän sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tarvittavat asiakirjat Säätiön varojen siirrosta Kaupungille.

 

3.VAROJEN SIIRTÄMINEN JA SIIHEN LIITTYVÄT TOIMENPITEET

 

Osapuolet sopivat, että Säätiö siirtää Kaupungille Säätiön varat kokonaisuudessaan. Varat perustuvat liitteenä olevaan tilinpäätöksen per 31.10.2018, kuitenkin niin, että Säätiö on maksaa ensin Säätiön tilinpäätöksestä ilmenevät velat. Ajankohdan 31.10.2018 jälkeen Säätiölle on saapunut yksi Työttömyysvakuutusrahaston palautus sekä Kansaneläkelaitoksen korvaus. Säätiö maksaa myös tilitoimiston laskut sekä tilintarkastajan loppulaskun. Kaupungille luovutetaan jäljelle jäävä määrä. Muita olennaisia ja tavanomaisesta poikkeavia muutoksia ei ole tapahtunut tilinpäätöksen jälkeen.

 

Kaupunki ottaa vastattavakseen Säätiölle selvitystilan aikana tai Säätiön rekisteristä poistamisen jälkeen Säätiölle kuuluvista ja/tai mahdollisesti määrättävistä veroista tai muista maksuista.

 

Kaupungille siirtyy Säätiön pankkitilillä olevat varat edellä kuvatulla tavalla. Luovutettava omaisuus kostuu kokonaisuudessaan rahavaroista.

 

Omistus- ja hallintaoikeus siirrettyihin varoihin siirtyvät Kaupungille välittömästi tämän sopimuksen voimaantullessa.

 

Kaupunki sitoutuu Säätiön selvitysmiehen kirjallisesta pyynnöstä palauttamaan saamansa varat tai niiden arvon kokonaisuudessaan tai osaksi Säätiölle, mikäli selvitysmies katsoo palauttamisen olevan välttämätöntä Säätiön velvoitteiden kattamiseksi ja/tai täyttämiseksi.

 

4.OIKEUSPAIKKA

 

Kaikki riitaisuudet tämän sopimuksen johdosta, joita ei kyetä ratkaisemaan keskinäisen neuvotteluin, ratkaistaan välimiesmenettelyssä Turussa yhden (1) välimiehen toimesta noudattaen välimiesmenettelystä annettua lakia. Mikäli riidan Osapuolet eivät pysty sopimaan välimiehestä, määrätään välimies Osapuolen pyynnöstä Keskuskauppakamarin välityslautakunnan toimesta. Välimiehen on annettava ratkaisunsa kuuden (6) kuukauden kuluessa nimeämisestään.

 

5.VOIMAANTULO JA JAKELU

 

Tämä sopimus astuu voimaan, kun kumpikin Osapuoli on sopimuksen allekirjoittanut. Turun kaupunginhallitus on hyväksynyt varojen vastaanottamisen päätöksellään [pp].[kk].2018.

 

Sopimuksesta on laadittu kaksi (2) yhtäpitävää alkuperäistä kappaletta, yksi kummallekin Osapuolelle.

 

Turussa, [pp].[kk].2018

 

Turku 2011 – säätiö, Stiftelsen Åbo 2011 sr    Turun kaupunki

 

 

________________      ____________________________

Laura Klami            [Nimi]

Selvitysmies            [Asema]   

 

LIITE 1 Turku 2011 – säätiö, Stiftelsen Åbo 2011 sr:n lopputilitys per 31.10.2018