Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus45719.11.2018

13754-2018 (01 04 02)

Kaupunginhallituksen jäsen Mika Maaskolan selvityspyyntö koskien työterveyshuollon toimintaa

Tiivistelmä: -

Kh § 457

Kaupunginhallituksen jäsen Mika Maaskola 19.11.2018:

Turun kaupungin työntekijöiden työterveyshuolto painottaa ennaltaehkäiseviä toimia työkyvyn ylläpitämiseksi, mutta siihen kuuluu myös yleislääkäritasoinen sairaanhoito. Kun työpaikan työterveyshuoltoon kuuluu sairaanhoito, voi työntekijä varata ajan sairaanhoitoon liittyvissä asioissa. Työntekijät ohjataan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella joko työterveyshoitajan tai -lääkärin vastaanotolle.

Tällä hetkellä Turun kaupungin henkilöstön työterveyshuolto ei toimi edellä kuvatun mukaisesti, sillä se toimii ilmeisesti liian pienillä henkilöstöresursseilla. Aikaa varatessa käy ilmi, että ajat ulottuvat viikkojen päähän tai pyydetään asioimaan toisaalla koska heiltä ei aikoja löydy. Viimeisen kahden viikon aikana mm. yksityisrahoitteinen Terveystalo on ottanut vastaan suuren määrän kaupungin henkilöstöä, koska työterveyshuolto ei ole pystynyt vastaamaan tarpeeseen. Tilanne on epätasa-arvoinen työntekijöiden kohdalla, sillä työterveyshuolto kuuluu kaikille.

Pyydän kaupunginhallitusta selvittämään, miten Turun kaupungin työntekijöiden työterveyshuoltoa tullaan kehittämään ja lisäämään henkilöstöresursseja, jotta se palvelee sopimuksen ja lain vaateiden mukaisesti.

PäätösKaupunginhallitus lähetti selvityspyynnön asianmukaisesti valmisteltavaksi.

Jakelu

valpKonsernihallinto, strateginen HR
tiedTurun Työterveystalo