Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus44819.11.201813

12232-2018 (01 01 00)

Kolmen sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialan lastensuojelun intensiiviseen perhetukeen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan kolme sosiaaliohjaajan virkaa.

Kh § 448

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 9.11.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että Turun kaupungin hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.12.2018 lukien kolme sosiaaliohjaajan virkaa (04SOS050), joiden tehtäväkohtainen palkka on 2.258,89 €/kk/ virka ja kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen pätevyys.

Esityksen mukaan toimialajohtaja Riitta Liuksa on 19.4.2018 tehnyt (sosterla 25.4.2018) hyvinvointitoimialan hallinnon järjestämispäätöksen perhe- ja sosiaalipalveluiden osalta. Järjestämispäätöksellä avohuollon sosiaalityö organisoidaan 1.1.2019 lukien palveluprosessiperustaisesti aikuissosiaalityöksi, lapsiperhesosiaalityöksi ja lastensuojeluksi. Aikuissosiaalityön yksikkö palvelee koko kaupungin aluetta, lapsiperhesosiaalityö ja avohuollon lastensuojelu jaetaan kumpikin kolmeen alueelliseen yksikköön (eteläinen, läntinen ja pohjoinen).

1.1.2019 lukien sosiaalityön tulosyksikköön kuuluvat aikuissosiaalityö sekä lapsiperhesosiaalityö, jossa tehdään myös lastensuojelun tarpeen arviot. Lastensuojelulain piiriin kuuluvat lastensuojelun avohuolto, sijaishuolto ja jälkihuolto ovat lastensuojelun tulosyksikössä. Lastensuojelun perhetyö ja intensiivinen perhetuki siirtyvät osaksi lapsiperhesosiaalityön ja avohuollon lastensuojelun yksikköjä.

Esityksen mukaan perhe- ja sosiaalipalveluiden johtoryhmässä päätettiin 1.2.2018, että resurssijaossa ei siirretä ohjaajia lastensuojelun avohuollosta lapsiperhesosiaalityöhön, jotta lastensuojelun työmäärä työntekijää kohti ei kasva kohtuuttoman suureksi, vaan 1.12.2018 alkaen esitetään perustettavaksi kolme sosiaaliohjaajan virkaa lapsiperhesosiaalityöhön. Virat perustetaan tässä vaiheessa lastensuojelun intensiivisen perhetuen yksikköön, josta ne organisaatiomuutoksessa 1.1.2019 alkaen siirtyvät lapsiperhesosiaalityön alueyksiköihin.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettaviksi esitettyjen sosiaaliohjaajien virkojen palvelussuhteen ehtojen suhteen. Kolmelle perustettavalle sosiaaliohjaajan viralle esitetyt tehtäväkohtaiset palkat ja kelpoisuusvaatimukset vastaavat hyvinvointitoimialan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien viranhaltijoiden tehtäväkohtaista palkkaa ja kelpoisuusvaatimusta.

Hyvinvointitoimialan esityksen mukaan kolmen sosiaaliohjaajan viran kustannusvaikutukset kuluvana vuonna ovat 9.500 € ja vuositasolla 114.000 €. Virkojen perustaminen lisää henkilöstön käyttöä + 3 htv vuonna 2019, mikä on huomioitu perhe- ja sosiaalipalveluiden vuoden 2019 talousarviossa ja henkilöstösuunnitelmassa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa toimialajohtajan virkojen perustamista koskevaan esitykseen.

Liite 1Esitys viran/toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 448
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta