Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40422.10.201814

12024-2018 (00 04 02)

Yhteistoimintasopimus Turun kaupungin, Turkuseura ry:n, Turun Kaupunginosaviikot ry:n sekä Turun Pientalojen Keskusjärjestön kesken vv. 2019-2020

Tiivistelmä:

Turkuseuran ja kaupungin välillä oleva yhteistoimintasopimus on päättymässä vuoden 2018 lopussa. Sopimus on tarkoituksenmukaista uudistaa aiemman yhteistyön pohjalta siten, että sopimuksen osapuoliksi tulevat myös Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry. ja Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry. Sopimuksen tavoitteena on kehittää Turkua aluetyötoiminnalla siten, että kaupungin asuinalueet kehittyvät entistä elinvoimaisemmiksi, vetovoimaisemmiksi ja viihtyisämmiksi. Sopimuksen osapuolina olevat yhdistykset sitoutuvat kehittämään toimintaansa nk. Turun mallin suuntaisesti. Kaupunginhallitukselle esitetään yhteistoimintasopimuksen tekemistä vuosille 2019€2020 sekä taloudellista tukea Turkuseuralle 70.000€/vuosi ja Turun Kaupunginosaviikot ry:lle 10.000€/vuosi.

Kh § 404

Johtaja Tuomas Heikkinen 17.10.2018:

Kolmannen sektorin palveluntuottajien toimintaedellytysten vahvistaminen kumppanuuksilla sisältyy kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Aluenäkökulman vahvistaminen on yksi kaupungin strategisen hyvinvointi- ja aktiivisuusohjelman teemoista ja sen mukaan kaupunkilaisilla tulee olla mahdollisuudet toteuttaa tärkeäksi kokemiaan asioita itseohjautuvasti omalla asuinalueellaan yksin, ryhmissä ja yhdistyksissä.

Kolmannen sektorin kanssa toteutettava koordinoitu yhteistyö sekä yritys- ja muu sidosryhmäyhteistyö on yksi kaupunginhallituksen 24.10.2016 § 416 hyväksymän aluetyön kehittämisen Turun mallin osa-alueista.

Turkuseuran toiminnan tavoitteiksi Turun mallissa on sovittu:

Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry:n tavoitteiksi Turun mallissa on sovittu:

Yhdistykset hankkivat toiminnan järjestämiseen toimintasuunnitelmansa mukaisesti myös ulkopuolista rahoitusta.

Yhteistoimintasopimus vastaa sekä kaupungin avustusjärjestelmän kehittämisen tavoitteisiin että Turun mallissa asetettuihin toimintatapoihin, joissa yhden asuinalueen kehittäminen pohjautuu toimialojen yhteistyöhön, järjestökumppanuuksien luomiseen sekä yritys- ja muu sidosryhmäyhteistyöhön asuinalueella.

Liite 1Yhteistoimintasopimus / Turkuseura ry, Turun Kaupunginosaviikot ry / Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turkuseura ry:n, Turun Kaupunginosaviikot ry:n ja Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry:n kanssa tehdään liitteen 1 mukainen sopimus yhteistoiminnasta ja sen tukemisesta vuosina 2019–2020.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lehtinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoTurkuseura - Åbosamfundet ry
aoTurun kaupunginosaviikkojen tuki ry
aoTurun Pientalojen Keskusjärjestö ry
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvArve Minna


Liitteet:

Kh § 404
Liite 1:Yhteistoimintasopimus / Turkuseura ry, Turun Kaupunginosaviikot ry / Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry.