Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40722.10.201817

10339-2018 (01 01 00)

Johtavan sosiaalityöntekijän viran perustaminen ja johtajan viran vakanssinumero 331000 lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.11.2018 lukien johtavan sosiaalityöntekijän virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan johtajan virka vakanssinumero 331000

Kh § 407

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 8.10.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perustetaan 1.11.2018 lukien uusi johtavan sosiaalityöntekijän virka. Samasta ajankohdasta lukien voidaan lakkauttaa johtajan virka vakanssinumero 331000.

Esityksen mukaan uusi johtavan sosiaalityöntekijän virka on sosiaalipalvelujen toimintamallin sekä uuden organisaation toiminnan kannalta välttämätön. Johtavan sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluu erityisesti ostopalvelujen keskitetty hallinta.   Johtavan sosiaalityöntekijän virka tulee 1.1.2019 lukien sijoittumaan perhe- ja sosiaalipalveluihin lastensuojelun tulosyksikköön perustettavaan uuteen Tukipalvelut yksikköön. Tätä ennen virka on sijoitettu hyvinvointitoimialan sijaishuollon hallintoon.

Johtava sosiaalityöntekijä toimii tukipalvelut –yksikön budjettivastuullisena esimiehenä. Hänen alaisuudessa tulee työskentelemään 4 sosiaalityöntekijää, neljä ohjaajaa sekä toimistosihteeri.

Johtavan sosiaalityöntekijän viran tarvetta on perusteltu mm. yksityisten palvelujen viranomaisvalvonnan parantamisella sekä ostopalvelujen hyvällä hallinnalla. Ostopalvelujen hyvällä hallinnalla tavoitellaan kustannussäästöjä.

Palvelualue hankkii esityksen mukaan sosiaalityön tukipalveluja ja lastensuojelun ostopalveluja vuosittain lähes 50 miljoonalla eurolla.

Johtava sosiaalityöntekijän työtehtäviä on muutoin kuvattu laajasti toimialan esityksessä.

Esitys lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä vuositasolla + 1 htv ja kustannusvaikutus vuositulolla on n. 59.000 €/v. Lisäys on huomioitu perhe- ja sosiaalipalveluiden vuoden 2019 talousarvioesityksessä.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialan esityksen kanssa. Konsernihallinnon strategisella HR:llä ole muutoinkaan huomautettavaa esityksen suhteen.

Liite 1Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan johtavan sosiaalityöntekijän virka (KVTES/04SOS04A), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.594,19€/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaalityöntekijän kelpoisuus, alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito ja,

että 1.11.2018 lukien lakkautetaan johtajan virka vakanssinumero 331000.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 407
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta