Yhtiöjärjestys luonnos

 

1 § Yhtiön toiminimi

 

Yhtiön toiminimi on Turun musiikinopetus Oy, ruotsinkielinen nimi Åbo musikundervisning Ab.

 

2 § Yhtiön kotipaikka

 

   Yhtiön kotipaikka on Turku.

 

3 § Yhtiön toimiala

 

Yhtiön toimialana on Turun musiikin opetuksen ja koulutuksen järjestäminen toisen asteen koulutuksen järjestäjänä siten, että toiminnassa säilyvät sekä harrastusperusteinen musiikin laajan oppimäärän mukainen taiteen perusopetus mukaan lukien varhaisiän musiikkikasvatus että konservatoriossa annettava, tutkintoon johtava musiikkialan ammatillinen peruskoulutus. Yhtiö voi järjestää muutakin koulutusta, kehitystoimintaa, valmennusta ja konsultointia. Yhtiö järjestää toimintaa Turussa ja myös seudullisesti.

 

4 § Yleishyödyllisyys ja varojenjako

 

Yhtiön toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Yhtiö ei jaa omistajilleen osinkoa, vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön toiminnan kehittämiseen yhtiökokouksen päättämällä tavalla.

 

Yhtiön lopettaessa toimintansa, tullessa puretuksi ja poistetuksi rekisteristä, alentaessa osakepääomaansa tai hankkiessa ja lunastaessa omia osakkeitaan, yhtiön nettovaroista jaetaan osakkaille heidän yhtiöön sijoittamaansa pääomaa vastaava määrä. Muilta osin varat luovutetaan yhtiön toiminta-alaa toteuttavalle toiselle yhtiölle tai yleishyödylliselle yhteisölle.

 

5 § Hallitus

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu 3-7 varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi kestää valitsemista seuraavan vuoden varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka.

 

6 § Toimitusjohtaja

 

Hallitus voi tarvittaessa valita yhtiölle toimitusjohtajan, jonka tulee hallituksen ohjeiden ja määräysten mukaan hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa.

 

7 § Yhtiön edustaminen

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

8 § Varsinainen yhtiökokous

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä

1. tilinpäätöksen vahvistamisesta,

2. taseen osoittaman voiton käyttämisestä,

3. vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

ja

4. hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinnasta ja palkkioista

5. sekä käsiteltävä muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

9 § Tilikausi

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi. Ensimmäinen tilikausi päättyy xx